#10 - ​Life in freedom! Create your own Life Time Income Fund!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

In dit artikel leg ik uit hoe JIJ zo snel mogelijk financieel onafhankelijk kan worden met behulp van een Life Time Income Fund! Dit betekent nooit meer te HOEVEN werken, maar te MOGEN werken! Wie wil dat nou niet?

Even voor de duidelijkheid: GELD is hier niet de eerste prioriteit - het gaat hier om VRIJHEID. De vrijheid om niet meer te hoeven werken, maar concreet te doen wat jij leuk vindt in het leven! Vrijheid is dus het doel! Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kan bereiken!

Stel Jan (20 jaar) koopt elke werkdag in de ochtend een kop koffie van drie euro bij een welbekende Amerikaanse koffiefirma. Dit betekent op jaarbasis een uitgaven van 260 werkdagen x € 3 = € 780 euro. Je kunt dus door het niet kopen van één kop koffie per dag een jaarlijkse besparing realiseren van € 780. Maar dat is niet alles!

We gaan nu naar de geweldige theorie van compound interest: oftewel op het opstapelen van interest over interest. 

Laten we safe spelen en het bedrag van € 780 in een low cost indexfonds steken met een gemiddeld dividendrendement van 5 %.

In het artikel Life in freedom! Buy low-cost Index Funds! leg ik uit waarom je het beste in een low cost indexfonds kunt beleggen.

€ 780 euro x (1,05^40) = €5.491,20

Dit betekent dat je na 40 jaar een bedrag hebt van €5.491,20, omdat je in één jaar tijd koffie hebt bespaard. We nemen in dit voorbeeld voor het gemak geen rekening met de inflatie. Ik kom hier later in het artikel nog op terug. 

We gaan nu toe naar de situatie dat je de komende 40 jaar elke dag één kopje koffie bespaart! We komen dan aan bij de gouden formule die zorgt dat jij je vrijheid kan terugpakken!

A = PMT × (((1 + r/n)^nt - 1) / (r/n)) × (1+r/n)

A = the future value of the investment/loan, including interest

P = the principal investment amount (the initial deposit or loan amount)

PMT = the monthly payment

r = the annual interest rate (decimal)

n = the number of compounds per period (months, years, etc)

t = the number of periods (months, years, etc) the money is invested or borrowed for

40 jaar lang elke dag een kop koffie besparen levert het geweldige bedrag van € 104.426 op!

Even een uitstapje. Slimmeriken zullen zeggen nu zeggen: maar Guido, hoe zit het nu met de inflatie? Houden we wel wat over als de inflatie jaarlijks gemiddeld 2 % is?

Inflatie betekent prijsstijgingen. In dit voorbeeld wordt de inflatie niet meegenomen omdat de koffieprijzen gedurende de jaren ook stijgen. Dit betekent dat een kop koffie elk jaar 2% duurder wordt. Een kop koffie kost over 40 jaar € 6,62 (€ 3 x (1,02^40)). Elke jaar dat de koffieprijs stijgt, leg je dus naar rato van inflatie ook meer in, waardoor je weer op het bedrag van € 104.426 uitkomt. Dit is ook niet zo erg, omdat hoogstwaarschijnlijk jouw inkomen ook naar rato van inflatie toeneemt en daardoor houd je meer geld over voor een kop koffie. 

Waar we naar toe willen is het volgende:

Financiële vrijheid, waardoor je niet meer HOEFT te werken maar MAG werken. Gewoon omdat je het leuk vindt!

Het gemiddelde uitgavenpatroon van een gezin met twee kinderen is rond de € 2000 in de maand. Dit betekent dat je sowieso dit bedrag per maand wilt hebben om ervoor te zorgen dat je niet meer hoeft te werken. Wat zou dat mooi zijn! En als je uit de kinderen bent, houd je nog wat extra’s per maand over!

We hebben dus na 40 jaar een aandelenkapitaal van € 104.426. Dit bedrag rendeert met 5% per jaar, waardoor je € 435,11 per maand op je bankrekening kunt laten storten indien je het dividend niet herinvesteert in aandelen.

We willen natuurlijk toe naar het oneindige magische bedrag van € 2000 in de maand. Dit betekent op jaarbasis een bedrag van € 24.000 en dit betekent dat er € 480.000 aandelenkapitaal moet zijn om dit bedrag te kunnen financieren. Dit noemen we dit kritische massa. 

Een lastige rekeningsom maakt dat je per jaar € 3.600 voor 40 jaar moet inleggen in een indexfonds. Dat betekent per maand ongeveer € 300! Dat is echt helemaal niets - ga dus zo snel mogelijk aan de slag!

Maar ik heb een betere tip. Schuif 20 % van je salaris opzij - gelijk bij het begin van elke maand. Op deze wijze word je gedwongen om zuiniger te gaan leven. En ten tweede, je corrigeert daarmee gelijk de inflatie aangezien je vermogen ook inflatoir toeneemt.

20% is veel - Ik weet het, maar je zult waarschijnlijk ook eerder je kritische massa bereiken - de grens van € 480.000. Je kan daardoor eerder stoppen met werken of een gedeelte minder gaan werken!

Greetz,

GuidoFox - Evolve your Life! 

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer 

www.GuidoFox.nl 

* Uiteraard ben ik niet verantwoordelijk voor eventuele financiële verliezen aan de zijde van lezer.