#181 - Borderline (Borderline Personality Disorder/BPS) en Behandeling/Genezing: is het mogelijk?

Hai GuidoFox hier!

Gaaf dat je dit artikel leest!

In het artikel - #77 - Borderline en relaties: als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen… - is uitgebreid de borderliner-stoornis behandeld en welke schadelijke (emotionele/mentale) effecten deze stoornis kan hebben op de sociale omgeving, met de partner(s) incluis.

In dit artikel wordt besproken of, en zo ja op welke wijze de borderliner-stoornis is te behandelen en te genezen.

Ik ben van mening dat de borderliner-stoornis is te behandelen en te genezen, maar niet met de huidige Westerse psychologische behandelmethoden (schematherapie (SFT), etc.), - die blijven in het verstand/de ratio hangen.

De oorzaak van de borderliner-stoornis kan liggen in DNA-op-DNA-overdracht en/of destructieve gedragsmatige/voorbeeld/opvoeding-overdrachten (bijv. Moeder (BPS) op Kind) en vaak seksueel/fysiek/emotioneel misbruik/verwaarlozing/in de jeugd (70% - niet noodzakelijk dus voor diagnose BPS) – waardoor het (verstoorde) zelfbeeld (minderwaardigheidscomplex) & vertrouwen/beeld in de medemens laag/anders – en de emotionele wonden uit het verleden zeer ernstig – zijn.

Deze oorzaken zijn mijns inziens te behandelen en te genezen met meditatieve genezingsmethoden (o.a. spiritual healing/chakra-activaties) in combinatie met Oosterse wijsheden (de-ego-identificatie / besef/bewust van ego-mechanismen).

Een mens is altijd in staat om zichzelf (psychisch) te genezen – via een spiritueel meester, die de eerste ‘zetten’ geeft. De borderliner-stoornis heeft dus vaak zijn oorzaak in het verleden – destructieve gedrag-technische opvoedingsoverdrachten / seksueel misbruik – waardoor behandeling / genezing / healing op een dieper niveau kan plaatsvinden door middel van het openen van de Amrita-Nadi-Line – de River of Bliss Consciousness – Chakra-Activaties. Dit is het diepste niveau van genezing – een terugkeer naar de werkelijke natuurlijke mensstaat.

Een Boeddha, Een Osho, Een Jezus, – zijn immers extatisch vreugdevol in hun lijn en hebben zichzelf genezen van hun geestelijk lijden (‘het constant met vele (negatieve) gedachten in het hoofd zitten’ / cirkelredeneringen / rationalisaties). En daar ligt nu juist de crux: de gehechtheid van het ego – via de psyche – aan het verleden (het geestelijk misbruik). De genezingsredenering luidt dan: iemand die Verlicht is (enlightened/chakra-activaties) heeft geen borderliner-stoornis. Een loskoppeling van het ego met de psyche (Dissolving the Ego) is dan het gevolg, zodat het verleden is genezen.

De (open of verborgen) ego-gedragsuitingen verklaren alles - of het nu borderliner, narcisme, adhd, angsten (pleasen), identiteitsstoornis/gespletenheid, splitting (zwart-wit denken), ego-afweer-beschermlagen, depressie, dissociatieve verschijnselen of (gewoon) de onzekere hoogbegaafde is (misdiagnose). En alles is ook weer op te lossen door het ego zogenoemd te 'dissolven'.

In de spirituele gedragsliteratuur / psychologie wordt de borderline-stoornis (eveneens narcisme (NPS)) dus als niets anders bezien dan een zeer sterke gehechtheid van het ego met de psyche. Een persoon met de borderline-stoornis kan genezen door:

A) kennis op te doen van de werking van het spirituele ego en eveneens bewust te worden van de impact van zijn of haar gedrag op de sociale omgeving

Zie o.a. mijn seminar Dissolving The Ego

B) het openen van de Amrita-Nadi-Line door invloed van een spiritueel meester

Er is één maar:

het is een zeer tijdrovende exercitie – Verlichting is heel moeilijk om te bereiken, maar na een half jaar/jaar coaching is coachee al flink rustiger & kalmer & bewuster geworden in zijn handelingen en profiteert eveneens de sociale omgeving daarvan.

Er is nog een maar:

Een persoon met de borderliner-stoornis laat zich niet snel behandelen vanwege vertrouwensissues en onzekerheden (angst voor kritiek & emotionele intimiteit). 

In dit artikel wordt besproken hoe een ex-partner van een persoon met de borderline-stoornis zich goed kan herstellen: #182 - Borderline (BPS): zo herstel je van een relatie met een persoon met de borderline-persoonlijkheidsstoornis!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl