#224 - Wie is precies die Alfaman? De Zeven Eigenschappen van de Alfaman en de Onterechte Fabels ontkracht!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

In mijn boek ‘Social DayLove – De Verleidingsdans ontrafelt!’ ging ik al uitvoerig in op de eigenschappen van de alfaman (en de alfavrouw)!

Eveneens is in het artikel – Mannen! De VIJF meest woest aantrekkelijke eigenschappen van een man! – aandacht besteed aan verschillende aantrekkelijke eigenschappen van een succesvolle man!

Ik neem mij het genoegen om alles nog eens rustig & helder hier op te sommen en verder uit te breiden en toe te lichten.

Als het goed is, weet je ook aan het eind van het artikel waarom je eigenlijk een alfaman wilt worden!

Allereerst de eigenschappen:

1. Een echte alfaman is kalm en beheerst

Het komt maar al te vaak voor dat de goegemeente denkt dat het alfamannetje agressief met zijn borst vooruit heen-en-weer-lopend over straat of in groepsverband probeert de toon te zetten of zo intimiderend over te komen.

Dit is onterecht, aangezien een echte alfaman rustig – in de hoek – op zijn troon zit of langzaam wandelt over straat. Een alfaman leeft immers in seksuele overvloed en heeft al zijn zaken op orde, waardoor dit agressieve gedrag totaal niet nodig is – en ook niet aantrekkelijk is – (indruk maken hoeft niet) en dus qua beeldvorming haaks staat op dit door de maatschappij beïnvloede beeld. De meest succesvolle mannen met vrouwen die ik ken zijn vaak heel kalm en beheerst en bewegen zich rustig over de aardbodem.

2. Een echte alfaman is non-conformistisch

Een echte alfaman is de kudde ontstegen (crowd-conditioning). Hij laat zich niet leiden door wat de maatschappij hem vertelt over carrière, gedrag, denkbeelden of liefdesleven. Hij maakt zijn eigen keuzes in het leven en denkt zelf helder na en volgt niet per se een bepaalde groepsmoraliteit. Hij leest boeken, hij verdiept zich in meerdere onderwerpen en leeft een interessant en een veelzijdig seks/relatie-leven. Een echte alfaman is dus breed geïnteresseerd: in mens, maatschappij en vaak ook in de psychologie. Hij is zelfstandig en onafhankelijk van aard en is niet bang om tegen de stroom in te varen, met alle consequenties van dien.

3. Een echte alfaman heeft mannelijke en vrouwelijke energie (sociale intelligentie)

Dit staat op het eerste gezicht haaks op het maatschappelijk gevormde beeld, maar een echte alfaman heeft ook veel verscheidene vrouwelijke eigenschappen. En daarmee doel ik op inlevingsvermogen, een groot gevoelsleven (wat voelt de vrouw van binnen), intuïtie & creativiteit, een sterk visueel verbeeldingsvermogen en een uitstekend gevoel voor spraak en geschrift (vrouwelijke eigenschappen). Hij raakt graag aan (vrouwelijke eigenschap) en troost mensen waar nodig. Hij kan begripvol geduld opbrengen op momenten waar het nodig is voor zijn sociale omgeving (vrouwelijke eigenschap: ‘het kunnen wachten’). Een alfaman is zo in balans, in zijn mannelijke en vrouwelijke energie. De meeste mannen die succesvol willen worden met vrouwen ontbeerd het – paradoxaal juist – aan meer vrouwelijke energie.

4. Een echte alfaman is duidelijk & helder in zijn communicatie

Hij draait er niet omheen: hij zegt duidelijk wat hij van een situatie vindt en waarom. Daarmee wel rekening houdend of het uiteindelijke belang hiermee wordt gediend. Maar als het nodig is en iemand moet worden gecorrigeerd kan een alfaman van zijn troon afstappen en duidelijkheid scheppen in de situatie.

Hij durft dus in te grijpen waar nodig.

Dit is alleen wel een uitzondering op de regel, omdat een alfaman die te vaak van zijn troon afstapt onrustig en instabiel kan overkomen en zo het gezag kan verliezen. Als een vrouw mij op een date echt test of ik deze alfaman-eigenschap bezit, schroom ik er niet voor om duidelijk mijn mening te (durven) geven of kortstondig een zwaardere toonhoogte aan te slaan. Een alfaman is ook in staat om grote groepen mensen toe te spreken en dit heeft natuurlijk overlap met het eerdere gezegde.

5. Een echte alfaman spreekt met een bepaalde luchtigheid en is flexibel van aard (water)

Een echte alfaman neemt zichzelf serieus, maar niet al te serieus: zelfspot mag best onderdeel zijn van het leven. Dit betekent juist dat het ego wat afgekalfd is. Hiermee doel ik ook een bepaalde luchtigheid/humor in de communicatie (dates) als dat nodig/leuk is. Het leven niet te serieus nemen qua werk, etc, maar ook gewoon lol maken in het leven. Een bepaalde luchtigheid in gedrag betekent dus ook dat je je flexibel kan opstellen als de situatie daarom vraagt.

6. Een echte alfaman heeft een gezonde dosis zelfvertrouwen

Hij heeft geïnvesteerd in zichzelf door middel van persoonlijke ontwikkeling en coaching. Hij weet wie hij is en wat zijn capaciteiten zijn. Hij weet ook wat zijn valkuilen zijn en waar hij aan moet werken. Hij staat open voor feedback van anderen en voelt zich niet zo gekwetst. Hij ziet achter alles een leeraspect: ‘wat kan ik leren van deze feedback, deze persoon of deze situatie?’ Hij is op deze wijze succesvol met vrouwen, in zijn carrière en in zijn geluksniveau!

7. Een echte alfaman verzorgt zijn uiterlijk & innerlijk goed

Hij sport (kort) elke dag en probeert er voor zijn omgeving goed uit te zien – qua lichaam, kleding, geur, kapsel. Ook vergt hij aandacht aan zijn mentale ontwikkeling door meditatie in te passen in zijn drukke schema.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl