#245 - Het loslaten van de Oude Identiteiten voor meer Spiritueel Levensgeluk!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

In de spiritualiteit – het opgeven van het ego, het afscheid nemen van de oude geboorte, het langdurig mediteren en het openen en het vasthouden van de nieuwe geboorte – is eveneens het opgeven van de oude zijns-identiteiten van belang. Zonder dit proces kun je niet loskomen – vliegen naar hogere spirituele levels.

1. De familie-identiteit

Het opgeven van de familie-identiteit (o.a. Jung/Osho) is van essentieel belang om spiritueel te kunnen groeien. Hiermee doel ik om elke destructie op mentaal gebied te vermijden. Dit kan gaan om toxische verbanden (waar je nog niet van bewust kan zijn) en/of jarenlange ingesleten familie-conditioneringen, waardoor je niet meer verder kunt groeien als mens.

Een familiedynamiek kan desastreus uitpakken voor levensgeluk (energetisch naar beneden halen) en vaak willen familieleden dat hun (klein)zonen en (klein)dochters worden zoals hun: een projectie-wens.

En soms is het zelfs zo: dat al het ongeluk van de ouders of grootouders moeten worden herleefd door de kinderen, zodat ze deze wonden zelf minder hoeven te worden gevoeld (spiegelende overdrachten/’samen zijn we lekker ongelukkig’).

Je zult uit de gemiddelde samenleving moeten gaan met al haar discussies ('Rumors of Society' - Osho), conflicten, bewijsdrangen en autoritaire opvoedingsleren (ouders/scholen/instituten). En juist de samenleving zit diep verweven in de familiedynamiek.

2. De ‘roots’-identiteit

Het vereenzelvigen met je ‘roots’ (buurt, oude groepjes, nationaliteit) en de hang om ergens bij te horen kan je spiritueel proces tegenhouden. Je kunt als persoon zo verbonden zijn met je ‘roots’, waardoor deze eveneens energetisch aan je ‘kan blijven kleven’.

Het loskomen van de identiteit waar je vandaan komt is essentieel voor spiritueel geluk. De gevangenis van de ‘roots’-identiteit zorgt niet alleen voor een blokkade in het beleven van meer avontuur en ontmoetingen in het leven (openstaan voor nieuwe culturen, mensen en ervan leren), maar ook op diep energetisch niveau: ruimte maken voor de nieuwe chakra-identiteit – de hoogte haalbare nieuwe identiteit van een mens – de spirituele wedergeboorte.

3. De ‘gender’-identiteit

Dit is een interessante: engelen worden altijd afgebeeld als tweezijdige wezens – zowel man als vrouw. Dit heeft een diepere betekenis: het energetisch in balans raken van vrouwelijke en mannelijke energie. We zitten of in het denksysteem: ‘ik wil meer mannelijk worden’ (zowel mannen als vrouwen (in het bedrijfsleven)) of ‘Ik ben opzoek naar mijn vrouwelijke kant’ (veelal vrouwen). Op dat moment blijf je hangen in de uiterste polen en kan er geen balans worden gevonden tussen de verschillende vormen van energie: sta dus open voor het ontwikkelen van beide kanten. 

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Deepening Coach

www.GuidoFox.nl