#306 - Pas op voor de Energie-Vampier! De Belangrijkste Signalen om hem of haar te kunnen herkennen!

Hi GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

De Energievampier is in staat om je energetisch helemaal leeg te zuigen: na een werkdag, avondje uit of na verloop van tijd. Je stelt jezelf de vraag: ‘Hoe komt het dat ik zo moe ben de afgelopen tijd?’ Een grote kans dat er een energievampier in je leven actief is die je gebruikt om zijn of haar emotionele afval te dumpen en zo je levenskracht weg te nemen.

‘Emotioneel dumpen is overweldigend, vermoeiend en frustrerend omdat je gesprekspartner geen enkele verantwoordelijkheid voor de situatie neemt’
‘Alsof ze pas tevreden zijn wanneer ze al je levenskracht hebben opgezogen’
– Melisa Urban in ‘Zo Stel je Grenzen’

Een paar voorbeelden van de meeste voorkomende soorten emotionele vampiers:

1. De Narcist

De Narcist moet zich altijd superieur voelen en vind je gevoelens niet zo belangrijk. Diegene duld je aanwezigheid zolang je je emotioneel laat manipuleren, voegen (en vernederen).

2. De Soapie

De Soapie verandert elke situatie in een drama en is gek op roddelen. Diegene veroorzaakt veelal conflicten en vindt het maar al te fijn als iedereen erin wordt meegezogen.

3. Het Bazige Type

Het Bazige Type drijft altijd zijn of haar zin door, geeft ongevraagde adviezen en wordt (snel) boos als je deze niet opvolgt. Diegene domineert, controleert (dwangmatig) en bekritiseert je constant om je zogenaamd te helpen (maar eigenlijk om controle over je uit te oefenen).

4. Het Slachtoffer

Het Slachtoffer dumpt al zijn negatieve emoties en problemen bij je neer en weigert zelf daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Diegene volgt geen (deskundige) adviezen op en doet niets om de situatie te verbeteren en blijft zo in de slachtofferrol zitten.


Het is vaak voor de emotionele vampier nooit genoeg (en diegene zal je altijd op de proef blijven stellen). Hij of zij zuigt al je energie, tijd en aandacht op zolang jij dat maar blijft toelaten.

Het zogenoemde slachtoffer van de vampier kan ook zelf in een ‘verslavingscirkel van het lijden’ zitten (altijd maar het lijden opzoeken) en er maar moeilijk uit zien te komen.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl