#313 - De Vier Lessen voor een Doelgerichte Relatie! – Dr. Wayne Dyer

Hi GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest ;)

De Vier Lessen van Dr. Wayne Dyer naast het geven van Onvoorwaardelijke Liefde aan je partner:

1. Geef je behoefte om gelijk te hebben op

Een spirituele relatie is een relatie tussen gelijken – waarin machtsspelletjes, die vaak uitgevochten worden door argumentenwisselingen op hoge toonhoogtes, niet plaatsvindt. Je voelt niet meer de behoefte om de ander te corrigeren, over hem of haar te oordelen, maar alleen maar rustig het goede voorbeeld te geven. Je interfereert zo min mogelijk in de vrijheid van de ander. Je geeft alleen gevraagd advies en stelt verbindende alternatieven voor. Iedereen heeft het recht op zijn eigen mening, maar dat betekent niet dat je deze altijd hoeft te geven.

2. Gun elkaar de ruimte

Deze les klinkt als een open deur, maar de kunst zit hem in de communicatie zonder oordeel dat het vragen om vrijheid - ‘Hi schat, ik heb zin om morgenavond met vriendinnen op stap te gaan: komt dat goed uit voor je?’ - en de acceptatie van vrijheid - ‘Hi lief, dat is prima, zullen we dan komende donderdagavond samen gaan wandelen op het strand?’ - (liefdevol alternatief) vloeiend – zonder gevoelens van afwijzing – verloopt. Het risico bestaat dat de partner die om vrijheid vraagt deze vraag überhaupt niet meer durft te stellen ‘heb je geen tijd meer voor mij dan?’ en dan blijven de wensen/gevoelens in de onderdrukking – die er later weer ongezond uitkomen (vulcano).

3. Schrap het begrip van ‘elkaar bezitten’

Je bent niet iemand anders zijn bezit: een relatie is niet te claimen. Een ziel is vrij en ongebonden.

4. Besef dat je niet alles hoeft te begrijpen

Controle is vaak verweven met angst. Het stellen van vragen is angst. Laat dit los en vertrouw op het universum. Je geestelijke energie is waardevoller dan alles te weten te komen over de ander. Zelfs je rationele nieuwsgierigheid kun je beter omzetten in het geven van fysieke en complimenteuze aandacht aan je partner in het moment.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl