#100 - Androgyn 2.0 – een diepe spirituele ontwikkeling naar de top!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

In het vorige artikel – ‘Androgyn Leiderschap: ben jij die toekomstige veelzijdige leider, met zowel masculiene als feminiene kwaliteiten?’ – is uitgebreid stilgestaan bij de karaktereigenschappen van androgyne leiders. Dit type leiders blijkt uit onderzoek het beste te functioneren.

Het is de befaamde psychoanalyticus Freud geweest die mij heeft geïnspireerd in dit ‘deelvakgebied’. We moeten volgens hem in ons leven terug naar onze oorspronkelijke psychische biseksualiteit, om zo optimaal te kunnen functioneren in ons leven.

We zijn volgens hem geboren in de diepste buiken van onze moeders als onzijdig wezen en hebben enkel een specifiek geslacht aangereikt gekregen vanwege evolutionaire motieven. Het doel van ons leven is – naast deze voortplanting – om weder te keren naar deze oorspronkelijke psychische biseksuele staat van Zijn.

‘De oudst bestaande verhandelingen geven expliciet aan dat Adam tweeslachtig was, zodat hij het leven kon schenken aan Eva. Aangezien God de man naar zijn beeld had geschapen moest God ook zelf hermafrodiet (androgyn) zijn’[1]
‘De invloedrijke mysticus Jakob Boehme beweerde dat Christus eveneens hermafrodiet was en dat het mannelijke en het vrouwelijke in zijn ziel samenkwamen’[2]

Meditatie en Contemplatie

Het is alleen mogelijk om die androgyne leider te worden door de beoefening van veelvuldige meditatie en contemplatie.

Het contact met het Zijn (Hridaya), met de verschillende extatisch geladen Chakra’s en de Spirituele Lijn ‘Amrita Nadi’ / ‘River of Bliss Consciousness’ – maken enkel een perfecte balans in het menselijk brein tussen mannelijke en vrouwelijke energie mogelijk (lees: masculiene en feminiene kwaliteiten).

Deze energieën moeten – zoals Osho het ook in zijn Soetra’s beschrijft – van binnen met elkaar gaan vrijen, om zo als mens tot hogere spirituele levels te kunnen komen.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl

[1] Guido Gabriel Vos, Social DayLove – De verleidingsdans ontrafeld!, Uitgeverij Aspekt, p. 114

[2] Guido Gabriel Vos, Social DayLove – De verleidingsdans ontrafeld!, Uitgeverij Aspekt, p. 114