#260 - Burenruzies: beter Voorkomen, dan Genezen!

Hai GuidoFox hier!

Gaaf dat je dit artikel leest!

We leven in een tijd waarin iedereen snakt naar meer vrijheid – en waar de één deze vrijheid neemt – bijvoorbeeld door het geluid van de radio harder te zetten – kan de ander, de buur, daar juist meer onvrijheid door ervaren: het niet meer of onvoldoende kunnen luisteren naar zijn of haar partner.

Het eerste contact met een nieuwe buurman of –vrouw is vaak het belangrijkste: stel jezelf netjes en hartelijk voor en geef aan dat ‘als er iets is, je even kan aankloppen’. Op deze wijze verlaag je de drempel voor je buren om toenadering te zoeken bij ongemakken en vermijd je de ‘emmer-opeens-vol'-situaties en dat de boel zo ontploft. En dit komt het vaakst voor: situaties die al veel langer spelen en waar nooit iets over is gezegd  en wel is over geërgerd.

Een grote fout die buren kunnen maken is dat ze ‘over-amicaal’ worden en elkaar uitnodigen voor barbecues en feestjes en partijtjes. Ik adviseer om dit juist niet te doen, omdat deze feestjes – met of geen alcohol – weleens de bron kan zijn voor kleine spanningen.

Ik zie het zo: je buurman of –vrouw is een collega op afstand. Het is iemand waar je op een zakelijke en vriendelijke manier mee omgaat en die je af en toe tegenkomt (op de andere afdeling), meer niet.

Op het moment dat er echt spanningen ontstaan, zou ik zo snel mogelijk een intermediair inschakelen die de partijen weer bij elkaar kan brengen en de problematiek voor beide buren kan tackelen.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl