#34 - Carrièreswitch? Oude schoenen > Blote voeten > Nieuwe schoenen!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag wil ik het graag hebben over de 'welbekende' carrièreswitch! 

Heel mensen willen een carrièreswitch en zijn er met hun gedachten mee bezig, maar durven nog geen concrete maatregelen te nemen. Voor deze mensen schrijf ik dit artikel om de drempel tot actie te verlagen. 

De belangrijkste tip die ik wil geven is: spring in het diepe - hoe moeilijk dat ook is. Het ijskoude water is eerst heel koud, maar daarna valt het (meestal) reuze mee.   

Trek daarom je ‘stoute’ oude schoenen uit en zeg je baan op! Loop tijdelijk op blote voeten en maak werkelijk tijd en energie vrij voor - de jacht op - die nieuwe mooie baan! Het is juist goed om tussendoor rust te nemen - ga daar dan ook met je gedachten vanuit! 

Je kunt voor deze periode sparen of je kunt een simpel niet-geestelijk bijbaantje nemen om de vaste kosten te kunnen dekken. Op deze wijze hou je voldoende energie over om goed te kunnen solliciteren. Het is immers als je nog fulltime in je huidige baan zit agenda-technisch lastig, stressvol naar je huidige werkomgeving toe en vermoeiend om nog tijd vrij te maken voor die zoektocht naar die geweldige nieuwe job en om de sollicitatiegesprekken gedegen en energievol te kunnen voeren. Bovendien is het cruciaal dat je fit bent om de juiste beslissingen te kunnen nemen en vergeet daarbij niet dat een baan in je leven een belangrijk onderdeel is - niet alleen qua tijd maar ook qua sociale gemoedstoestand.    

Wat te doen met dat grote 'zwarte' gat op je CV Guido! Help!

De meeste mensen zijn bang voor gaten op hun CV, maar het spreekt juist van zelfvertrouwen als je aangeeft dat je een rustmoment in je leven wilde om alles even op een rijtje te zetten. Goede werkgevers zijn in staat om dit te doorzien (en deze werkgevers selecteren zich dus zelf voor jou als werknemer uit) en vinden het fijn als potentiële werknemers rustmomenten in hun leven hebben genomen. Dit betekent dat ze mentaal sterk genoeg zijn om voor zichzelf op te kunnen komen. De keuze voor een specifieke werkgever wordt daardoor ook veel bewuster door de potentiële werknemer genomen en niet vanwege het argument dat je geen ´gat op je CV wilde hebben´.

Extra tip! 

Overweeg om een studie te doen in je zwarte gat die in lijn is met de nieuwe werkzaamheden die je wilt gaan doen. Op deze wijze kun je studeren en solliciteren met elkaar afwisselen.

Accepteer dat het begin van een verandering in je leven moeilijk is, maar uiteindelijk zal je er op de langer termijn voordeel uithalen en je beter voelen! 

''Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen''

Trek dus je oude schoenen uit en durf tijdelijk op blote voeten te lopen. Je nieuwe schoenen zullen een stuk beter bij je passen en fijner aanvoelen!

Greetz,

GuidoFox - Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer 

www.GuidoFox.nl