#39 - ​Dames! Geef hem de ruimte en laat de liefde bloeien!

Hai! GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag wil ik het hebben over de natuurlijke instinctieve behoefte van de man naar vrijheid binnen een relatie en hoe je hier als vrouw mee om zou kunnen gaan. Disclaimer: dit artikel is beschreven vanuit het perspectief van de man.

Wat ik in de praktijk vaak meemaak - is dat relaties verstikkend worden en daardoor het vuur in de relatie uitdooft: er is geen aantrekkingskracht meer tussen beide partners. Een van de redenen kan zijn dat de man onvoldoende zijn eigen vrijheid durft op te eisen of dat zijn partner hem onvoldoende vrijheid gunt of een combinatie van beide.

Mannen zijn elastiekjes en zoeken van nature naar vrijheid

De man zoekt van nature door zijn musculaire energie altijd naar vrijheid, terwijl de vrouw van nature altijd door haar feminiene energie altijd naar verbondenheid zoekt. Dit is een natuurlijke tegenstrijdigheid. 

Mannen kunnen enkel liefde geven als ze het gevoel hebben dat zijn vrouw of zijn vriendin hem alle vrijheid van de wereld geeft. Dit betekent dat hij maximaal zijn vrijheid in ongedwongenheid kan benutten.

Op dat moment is het elastiek flink gespannen en betekent dat de aantrekkingskracht op zijn vrouw of zijn vriendin op het hoogtepunt verkeerd. Het is dus belangrijk dat het elastiek gespannen kan staan om aantrekkingskracht tussen beide partners mogelijk te maken. 

In het geval dat het elastiek gespannen is, kan de man in één keer de spanning van het elastiek loslaten en terugkomen bij zijn partner. De man kan daardoor de ene keer zo afstandelijk zijn en daarna weer heel intiem worden. Dit heeft alles te maken met het natuurlijke mannelijke proces van de elastiek en is opzich niet vreemd.

Jij als vrouw kan dit wel vreemd vinden, omdat je van nature een langdurige stevige dosis verbondenheid en emotionele nabijheid kan en wilt verdragen. Je feminiene energie zoekt altijd naar verbondenheid, zodat jij als vrouw op termijn langdurige liefde kan geven aan je kind.

Wees niet bang dat je man je wilt verlaten en zie dit dus ook niet als een afwijzing als je man meer ruimte wilt hebben. Het is belangrijk dat de man hierover met je leert communiceren en aangeeft wanneer hij ruimte nodig heeft. Een goede communicatie over de mate van vrijheid die ieder wil, versterkt ook weer de relatie.

Het kan voorkomen dat de man zich schuldig voelt om ruimte op te zoeken, omdat hij dan denkt dat hij zijn vrouw of vriendin daarmee beledigt. Dit is geen goed teken, aangezien hij dan niet volledig kan loskomen van zijn vrouw.

Het is van belang voor jou als vrouw om hem zoveel ruimte te geven als hij nodig heeft en hem daarin gerust te stellen dat dat mogelijk is. Dus neem ook afstand, want daarmee voorzie je hem in zijn natuurlijke behoefte!

Een doodkiller voor de relatie is om hem deze ruimte niet te geven en hem te achtervolgen en te claimen. De liefde zal dan nooit kunnen bloeien, omdat er nooit maximale spanning is geweest in het elastiekje.

Wanneer je man of vriend om ruimte vraagt, geef jezelf dan de volledige aandacht en probeer emotioneel stabiel te zijn en te blijven. Ik snap dat je je energie om hem heen hebt gewenteld en dat je leven grotendeels ook om hem draait - maar durf het toch los te laten. Focus op jezelf en probeer in deze periode van jezelf te houden en geniet ook eens van je eigen vrijheid!

De roep voor een man voor meer ‘space’ kan ook betekenen dat de relatie voor voor hem feitelijk heel serieus is en dat hij tijd nodig heeft om deze te evalueren. 

Vergeet dus niet dat het heel gezond is om even afstand van elkaar te nemen. Hoe intiemer het wordt tussen jullie beiden, hoe meer afstand een man nodig heeft. Het is dus een goed teken als hij vraagt om ruimte!

Het is derhalve verstandig voor je als vrouw om je niet direct zorgen te maken dat hij uit de relatie wilt stappen. Geef hem met alle respect zijn ruimte en laat hem nooit schuldig voelen over de ontstane situatie (als hij om ruimte vraagt).

Ik wil je hieronder nog een aantal tips geven om hem de ruimte te kunnen geven!

Tip 1: Geef hem ruimte door hem niet telkens te whatsappen

Vrouwen hebben over het algemeen de neiging om hun vriend of man telkens te whatsappen vanwege de ‘gezelligheid’, om bevestiging te krijgen dat haar man of vriend nog van haar houdt en/of hij nog wel aan je denkt. Maak voor jezelf duidelijk dat je man of vriend altijd van je houdt – no matter what (anders was hij niet bij je)! Het komt erg onzeker over als je telkens appjes verstuurt om op deze wijze bevestiging te krijgen.

Probeer als vrouw maximaal één lief appje per dag te sturen, zodat er ruimte op de dag tussen jullie kan ontstaan. We hebben als mensen 49.990 jaar zonder appjes geleefd, dus dit overleef je ook wel. Je zult versteld staan hoe meer liefde er kan ontstaan in real-life!

Tip 2: Geef hem de ruimte door niet telkens zijn social media te bekijken

Je vriend of man kan ook lol hebben met andere mensen en dat betekent niet dat hij niet van je houdt. Check dus niet telkens zijn social media. Dit kan je gek van binnen maken. De controle-drift zal nog meer zorgen voor spanningen binnen de relatie. Het ook telkens benoemen dat er iets is gebeurd op facebook of aan je vriend vertellen dat hij ergens een mooie dame heeft geliked kan voor hem al verstikkend werken. Geef hem daar ook gewoon de ruimte in. Hoe meer jij ruimte geeft aan je vriend, hoe meer en zelfverzekerder je over komt en hoe aantrekkelijker je ook weer wordt voor hem!

Tip 3: Geef ruimte door zelf ook met vrienden af te spreken en creëer je eigen hobby's

Plan is lekker een ladiesnight of een standaardavondje per week sporten met vriendinnen, of die heerlijke maandelijkse saunadag met die leuke vriendin. Op deze wijze sla je twee vliegen in één klap! 

Je creëert afstand met je vriend of man, waardoor de aantrekkingskracht toeneemt en ten tweede: je hebt een leuke dag met je vriendinnen en dat zal je goed doen! 

Tip 4: Ga op retraite!

Je kunt een week of een weekend op retraite gaan! Zo kom je heerlijk tot jezelf en ben je in staat om je relatie op een gezonde manier te reflecteren. Het is ook gezond om ook even niet met hem te e-mailen of te appen. Op deze wijze ontstaat er echt ruimte tussen jullie. Probeer de verleiding te weerstaan! 

Vertel daarbij aan je partner dat dit de relatie uiteindelijk alleen maar goed zal doen – jullie zullen elkaar echt gaan missen. Probeer bij terugkomst weer rustig aan elkaar te wennen.

Greetz,

GuidoFox - Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl