#154 - De Coronacrisis, Thuiswerken en Loopbaanadvies: Denk jij al na over jouw carrière-toekomst?

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

De coronacrisis heeft niet alleen maar – op korte termijn – impact op de stand van de werkgelegenheid – maar ook op de soort werkzaamheden en de plaats van verrichting en verlening. Deze laatste plaats zal vooral gaan veranderen: thuiswerken wordt bij veel bedrijven het nieuwe normaal.

Ik hoorde van één van mijn coachingscliënten (dienstverlening): ‘Ze gaan niet meer terug naar het oude normaal’. Dit betekent een drastische wijziging in het beleven van de werkzaamheden van een werknemer en dit vraagt om vergaande adaptieve vermogens van hem of haar.

Diegene zal waarschijnlijk de sociale praatjes met zijn of haar collega’s op de gang of bij het koffieapparaat of gewoon de lijfelijke aanwezigheid van collega's en de bijbehorende sociale events missen.

Het nieuwe normaal zal bestaan uit 'conference calling' en online vergaderingen en dus voornamelijk vanuit thuis werken. Ik hoorde ook van een andere cliënt: ‘Het is helemaal niet handig communiceren zo over het beeld. Het werkt gewoon niet lekker en efficiënt. Ik mis het binnenwandelen bij collega’s om even snel dingen te vragen en problemen zo eenvoudig op te kunnen lossen’.

De vraag is: hoe kom jij verder aan je sociale energie, die broodnodig is voor je energiebalans gedurende de dag? 

Is je huidige baan daarvoor nog wel geschikt of zou het niet beter zijn om deze te veranderen naar een meer een socialere baan? 

Of wellicht parttime ‘conference calling’ en een sociale (bij)baan daarnaast!

De arbeidseffecten van de coronacrisis vragen om een heldere kritische blik over jouw toekomstige loopbaankansen en -opportunities!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl