#96 - De Vijf Dynamische Mindsets van managementgoeroe Henry Mintzberg! Cruciaal voor het lerend vermogen en daarmee het succes van een manager!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Henry Mintzberg werd geboren in het Canadese Montreal op 2 september 1939 en geldt als een autoriteit op het gebied van organisatiekunde. Hij promoveerde in 1968 aan MIT en heeft dertien boeken op zijn naam staan en meer dan honderd artikelen.

‘Goed managen leer je niet door in een zaaltje naar een managementgoeroe te luisteren, maar door samen met anderen je eigen acties te bespiegelen’

De Vijf Dynamische Mindsets van Mintzberg:

1. Reflectief

Een voortdurende persoonlijke bespiegeling (coaching) en zelfmanagement zijn volgens hem noodzakelijk om zaken van alle kanten te kunnen bekijken.

2. Analytisch

Een goede manager beslist op basis van de accuraat verzamelde feiten, met het besef dat zijn intuïtie (gevoelsleven) een andere beslissing kan geven.

3. Wereldlijk

Een goede manager heeft inzicht verkregen in verschillende culturen en is zo goed in staat om verschillende personen te kunnen managen en hun zelfbeeld bij te stellen.

4. Samenwerkend

Een goede manager moet verschillende vormen van samenwerking kennen en beheersen, en ook kunnen reflecteren op hun eigen relatiemanagement.

5. Actiegedreven

Een goede manager moet veranderingen kunnen initiëren en leiden, maar ook voor gedegen continuïteit in de organisatie kunnen zorgen. Hij heeft ook het vermogen om talentvol personeel met potentie aan te kunnen nemen.

‘Je moet zo betrokken zijn, dat je anderen betrokken maakt. Je moet een gemeenschap opbouwen, mensen enthousiasmeren’
‘Die goede managers vind je niet door blind optimisme, maar door goed te luisteren’

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl