#44 - De zestien verschillende niveaus van bewustzijn en hun emotionele kenmerken! Weet waar jij nu zit!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Als aanvulling op mijn eerdere youtube-videos (Letting Go – Het Pad der Overgave deel 1 en 2) besteed ik in dit artikel aandacht aan de verschillende bewustzijnsniveaus die we kunnen hebben!

De niveaus van ‘consciousness’ / bewustzijn lopen op van een schaal van 1 – 1000 en dit is wetenschappelijk vastgesteld. 

Het niveau van volledige verlichting is 1000 en van schaamtevol gedrag is 20 – het laagste niveau dat er is. 

Jezus Christus, Boeddha en Hare Krishna waren allemaal verlicht en zaten op dit eerste niveau – ze hadden allemaal een heel bijzonder, rustgevend en liefdevol energieveld. 

Over het laagste niveau kom ik later nog op terug.

Het niveau van moedigheid (200) is de grens tussen positieve en negatieve energie.

Ik start met de hoogste levels. 

Verlichting en Vrede (600 - 1000):

Deze staat kenmerkt zich als een staat waar alles perfect en gelukzalig is. Alles gaat moeiteloos en alles lijkt wel één te zijn - een uiting van non-dualiteit. Het is de staat van verlichting en deze is erg zeldzaam om te bereiken. De kans is ongeveer 1 op 10 miljoen dat iemand op schaal 1000 terecht komt. 

Geluk (540):

Deze staat kenmerkt zich door een energieveld dat tegen alle acties of gebeurtenissen vol liefde is. Alles wordt met liefde omarmd: liefde wordt dus onconditioneel gegeven. Je zit dicht tegen het ontdekken van het Zelf aan en dat vraagt om enorm veel geduld. Het gevoel dat je voldoet in het leven is sterk aanwezig.

Liefde (500):

Je bent van ondersteunende betekenis in deze staat en dat komt vanuit het hart en niet vanuit het verstand. Je kijkt vanaf een afstand naar zaken met een brede visie en ziet de intrinsieke waarde van dingen. Je treedt dus niet vaak in details, aangezien je alles als één ziet en het grotere geheel eenvoudiger waarneemt. 

Rede (400):

Dit aspect onderscheid ons van de dieren. We kunnen zaken objectief bekijken en conceptualiseren en we zijn vooral probleemoplossend bezig.

Acceptatie (350):

Dit energieveld is chill en relax. ‘Life is good’. Je bent harmonieus met je omgeving, flexibel en je bent vrij van innerlijke weerstanden tegen een bepaalde situatie. Je laat alles om je heen over je heen komen en je verafschuwt anderen of je leven niet.

Bereidheid (310):

Het is een energieveld dat zich kenmerkt door een vriendelijke wijze van ondersteuning van de omgeving. Je bent bereid om daarvoor te knokken.

Neutraliteit (250):

Dit energieveld kenmerkt zich in het feit dat je nauwelijks oordeelt over je omgeving en je een non-competitieve houding jegens anderen aanneemt. Je bent comfortabel, pragmatisch en relatief vrij van emoties.

Moed (200):

Dit energieveld heeft als belangrijkste eigenschap: ‘I can do it’. Je bent vastberaden en je bent enthousiast over het leven en je neemt het heft daarover in eigen handen. Je neemt geen slachtofferrol aan.

We stappen nu over naar de negatieve energievelden.

Trots (175):

Het is een staat die in de literatuur negatief wordt uitgelegd. Het kenmerkt zich doordat de persoon zich beter en superieur voelt boven anderen en zijn of haar omgeving en hij of zij streeft uitvoerig naar erkenning van zichzelf.

Woede (150):

Deze energiestaat heeft als belangrijkste uitgangspunten: prikkelbaar, explosief, haatdragend, botheid en wispelturig gedrag. De desbetreffende persoon leeft vol met woede.

Verlangen (125):

Je wilt in deze staat constant iets ‘beters’ en je bent veelvuldig geluk aan het zoeken buiten jezelf. Je bent in deze staat nooit verzadigd en dus ook nooit gelukkig.

Angst (100):

In deze staat ben je continu angstig. Je bent voor je gevoel nergens veilig en je bent afstandelijk en defensief en bezittelijk naar anderen. Je bent snel jaloers, rusteloos, angstig en waakzaam.

Verdriet (75):

Je bent in deze staat langdurig hulpeloos en wanhopig. Je voelt jezelf depressief, ongelukkig en droevig. Je voelt jezelf een loser en treurig tegelijkertijd. Bovendien voel jezelf afgescheiden van jezelf en van de wereld.

Apathie (50):

Dit energieveld kenmerkt zich door hopeloosheid en moedeloosheid. Je hebt er geen kracht meer voor om dingen aan te pakken en te veranderen: ‘Ik kan het niet’ en ‘wie maakt er zich eigenlijk zorgen over mij’ zijn belangrijke gedachtespinsels. Armoede is vaak het gevolg van deze houding.

Schuld (30):

Dit energieveld kenmerkt zich door wederzijds straffen. Wat bedoel ik hiermee? 

Je bent gewend geraakt om andere pijn te doen en tegelijkertijd doe je dat jezelf ook aan. Je straft jezelf door te lijden. Dit leidt tot zelf-afwijzing, wroeging en masochistisch gedrag. Je bent de schuldige van alles en dit kan als gevolg hebben suïcidaal gedrag. Je zit vol met zelfhaat en dit projecteer je op anderen. Je bent zelfs ‘evil’ naar anderen toe. Dit gedrag is de basis voor psychologische stoornissen.

Schaamte (20):

Dit is het laagste bewustzijnsniveau dat er is. Het kenmerkt zich door vernedering van andere personen: diepe vernedering. Iemand in schaamte achterlaten – bijvoorbeeld voor een groep. Een persoon verbannen uit de groep of wegpesten zijn vaak het gevolg van een dergelijk laag bewustzijnsniveau.

Het belangrijkste om te beseffen is dat door te stijgen op deze ‘ladder’ je spiritueel kan groeien en je je vrijer gaat voelen en meer vanuit je intuïtie gaat leven en dat je ook ander soort mensen in je leven gaat aantrekken.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl