#191 - Eva en de 'rib' van Adam: een Spirituele Uitleg!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Het verhaal van Eva, die uit de ‘rib’ van Adam zou zijn geboren wordt veelal in dogmatisch-christelijke kringen verkeerd geïnterpreteerd: of de man als eerste zou zijn geboren (en zo belangrijker is) en daarna pas de vrouw.

Eva was volgens Genesis in de Bijbel de eerste vrouw, rechtstreeks door God gemaakt uit een rib van Adam, de eerste man[1]

De diepere spirituele wijsheid achter dit verhaal is dat een mens kan worden herboren tot een volmaakt wezen waarbij het mannelijke en vrouwelijke harmonisch in evenwicht zijn (God schiep de mens naar zijn evenbeeld / God is onzijdig (Man en Vrouw) / Hermafroditisme).

De rib staat symbolisch voor het hart.

Het gaat hier om een maagdelijke wedergeboorte in de mens zelf.

Het openen van de hartlijn.

Het is de schepping van het mannelijke én het vrouwelijke binnen de mens (uit zichzelf voort te brengen / dubbele scheppingskracht).

De geboorte van het vrouwelijke in de mens staat zo voor compleetheid, volmaaktheid.

God kan zo twee keer scheppen, als een verenigde tweelinggeest – waarbij de mannelijke en vrouwelijke geest in liefde geheel in elkaar zijn opgegaan.

P.S. Dit verhaal heeft dus niets met het (uiterlijke) huwelijk te maken (dat tussen man en vrouw moet zijn), maar om het innerlijke huwelijk.

Het is symboliek!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl


[1] Genesis 3:20 en 4:1