Gevolg- versus resultaatdenken: the spiritual way to reach your goals and happiness!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

In de Westerse wereld is het uitgangspunt nog steeds ‘doelen stellen en doelen stellen’ voor het leven. Het motto is werken tot je erbij neervalt om de resultaten te kunnen behalen. Dit wordt ook wel ‘doelgericht (begerig, ambitieus en gemotiveerd) resultaatdenken’ genoemd. De omzet moet zo en zo hoog zijn of die positie moet binnen dat termijn worden behaald om te kunnen voldoen aan de verwachtingen die zijn geschapen.

In de spiritualiteit noemen we dit ‘vechten’ en zolang je moet ‘vechten’ voor je doelstellingen verzet je je in wezen tegen het leven zelf. Je schept zo een vijandschap en niet een vriend. Het leven kan zo niet worden toegelaten in je leven.

Het is het totaal aanvaarden van het moment en het loslaten van het streven – het ergens op uit zijn – het najagen van iets – het doelgericht denken – dat een mens daadwerkelijk verder kan helpen in zijn leven.

Je laat zo het leven vrij door je heen stromen, net zoals de wind door de bomen waait: je biedt geen verzet. De dingen gebeuren op het moment dat jij je niet verzet, als jij ze niet verwacht, als jij er niet naar hunkert en als jij ze niet afdwingt. Het gebeurt gewoon en het is er opeens. Maar het gebeuren is een gevolg en niet een resultaat: het is bijkomend. Als je werkelijk diep bewust in de activiteit opgaat, ben je gelukkig en zal het gevolg gegarandeerd komen.

Osho verwoordt dit ook treffend:

‘Als de boom een doel heeft, in een bepaalde richting neigt, een plan heeft, dan kan hij niet toelaten dat de wind vrij door hem heen waait. Als de boom naar het zuiden wil groeien, dan wordt de wind, die de boom noordwaarts blaast, zijn vijand’

Wees flexibel, laat alles los en kom tot het Zijn!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl