#73 - ​Houd van de dood – houd van het leven!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Het is een regelrechte spirituele waarheid: de angst voor de dood is gerelateerd aan de angst voor het leven. De volgende redenering kan ook ogen doen openen: de angst voor het leven is weer de angst om lief te hebben en verliefd te worden. Alle angst die kan opkomen in de psyche van de mens kan dus impliciet gerelateerd zijn aan de angst voor de dood.

Het overlijdensproces, de dood, wordt volgens Osho een geweldige ervaring. Een heerlijke orgastische ervaring in plaats van een veel gehoorde pijnlijke. Alle levensenergie zal in één keer uit het lichaam verdwijnen in plaats van een klein beetje - zoals bij een seksueel orgasme.

De ziel zal oprijzen en later – bij voldoende rust – weer terugkomen in een ander lichaam: het leven zal worden vervolgd.

Deze twee grootste angsten voor het overlijden zijn zo ‘getackeld’, zodat deze angsten ‘naar de prullenbak’ kunnen worden verworpen.

Nu kan het echte leven beginnen!

Het is fascinerend: de start van het echte leven begint pas bij het besef dat de dood een geweldige ervaring zal worden!

Osho schrijft prachtig:

‘De dood ontmoet je altijd in het heden. Met de dood, met liefde en meditatie heb je altijd in het heden te doen. Als je bang voor de dood bent, kun je dus niet liefhebben. Als je bang bent voor liefde, kun je niet mediteren. Als je bang bent voor meditatie, is je leven zinloos. En zinloos hoeft dan niet te betekenen dat het leven geen doel zou hebben. Maar het houdt wel in dat het leven je nooit geluk zal brengen. Je leven blijft nietszeggend, arm. Misschien vind je het vreemd dat ik deze drie – liefde, meditatie en dood – met elkaar verbind. Maar zo vreemd is dat niet. Het zijn gelijkwaardige ervaringen. Als je het ene kunt binnengaan, kun je dat ook met de twee andere’

Thanks for reading!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl