#174 - Relatietwijfels: wat te doen?

Hai GuidoFox hier!

Iedereen – die in een relatie zit – heeft er af en toe last van: relatietwijfels.

In de eerste maanden van de liefdesrelatie heerst vooral blindheid, die gepaard kunnen gaan met natuurlijke bindings-beschermings-mechanismen. Deze laatste mechanismen zijn geen echte twijfels, maar gezonde systemen om ons te behoeden voor het instromen in een relatie die niet gezond is voor ons energiesysteem (bijv. een Toxische Relatie).

De eerste echte twijfels vangen meestal aan op het moment dat de verliefdheidsfase (meer seksuele spanning / passie) is afgelopen. De verliefdheidsfase varieert van 8 tot 18 maanden (ligt aan de intensiteit hoe vaak partners elkaar zien), waarna de langdurige liefdesfase intreedt (meer toewijding). De volgende twijfels kunnen dan oprijzen:

1. Is deze partner wel geschikt om een gezin mee te stichten? Wil ik met deze partner kinderen krijgen?

2. Wil ik deze partner de komende vijf jaar nog zien?

3. Wil ik er oud mee worden? Is dit wel mijn levenspartner?

4. Wat laat ik ervoor liggen? Andere verliefdheden? Zijn deze offers het waard?

De eerste vonken van de relatie zijn eraf en de ‘lichamelijke ontdekkingen’ hebben hun hoogtepunt bereikt.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze twijfels normaal zijn, maar het is mijns inziens te riskant om deze twijfels te delen met de partner. Dit kan de liefdesrelatie weleens op hoogspanning zetten en het onderlinge vertrouwen beschadigen. Deze twijfels kunnen zo weer overgaan en dan is deze hoogspanning voor niets geweest.

Op het moment dat de twijfels niet overgaan en één partner of beide partners elk weekend twijfelen over elkaar is het beter om de relatie te beëindigen: dan zijn de twijfels terecht en beginnen ze als een ‘blok-aan-je-been’ destructief te functioneren.

Het komt geregeld voor dat mensen elk weekend jaar in jaar uit twijfelen over hun partner. Deze twijfels zijn niet normaal en het is belangrijk om dan tijd te reserveren – met een coach – om een beslissing te nemen die gunstig voor je is voor de lange termijn.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl