#82 - The New Beginning - Consciousness School Amsterdam – Summary (clearing / liefdesangsten / levensmissie)

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag een korte samenvatting van de spirituele sprekers van het event: The New Beginning van de Bewustzijnsschool Amsterdam.

Juno Burger (energiewerker)

95 % speelt zich af in het onderbewuste en 5 % in het bewuste. Dit betekent dat een persoon zijn eigen externe werkelijkheid kan creëren door invloed uit te oefenen op het onbewuste – dit kan door middel van meditatie en zo wordt iemand meer bewust. 

Meditatie is eveneens van belang voor ons ‘DNA-afbreekproces’. Wij dragen ons DNA mee van 14 generaties hiervoor, zodat karma’s zich ook in dit leven - vanuit het verleden - kunnen uiten. Meditatie draagt bij aan de verwerking van deze karma’s. Het is van belang om geen verzet of een innerlijk conflict bij jezelf uit te lokken bij de verwerking van deze karma’s – maar door middel van meditatie alles los te laten (non-reactief / moeiteloosheid / FLOW). 

De combinatie Bewustzijn en Compassie leidt volgens hem naar de weg van het ‘compassievolle hart’ – een plek van eenheid (te bereiken via meditatieve transmutatie (aanzetten op hogere bewustzijnsfrequenties)).

Hannah Cuppen (schrijfster en spreekster) 

Hannah is de succesvolle schrijver van het boek ‘bindings- en verlatingsangst’. De angst om te verliezen in een relatie (verlatingsangst) leidt tot controlegedrag, over-beschermingsmechanismen en over-zorgen (voor de buitenwereld). De angst om te verliezen kan zijn oorzaak vinden in het verlies van een vader of een moeder – die dan geprojecteerd kan worden op zijn of haar eigen relatie. Volgens Hannah klampt een persoon zich dan vast aan het ego – dat gericht is op geslotenheid, uitsluiting van het hart en diegene zo niet diep naar binnen kan gaan naar zijn eigen hart. Een verborgen claim op de partner ontstaat zo en dit blokkeert de echte liefdesoverdracht.

De angst om te verliezen (en ook dus te binden) kan ook een blokkade zijn om open te staan voor de levensmissie die jij hier te verrichten hebt. De angst om te verliezen kan namelijk reflecteren in levensangst – de angst om werkelijk voor iets te gaan wat bij jou hoort in dit leven. 

Levensangst kan zorgen voor het extreem op zoek gaan naar veiligheid, zekerheid en voorspelbaarheid (veelvuldig geld oppotten of snel trouwen). De angst om te verliezen en levensangst zijn volgens Hannah weer gekoppeld aan de angst voor de dood: wie de dood niet kan omarmen – kan het echte leven niet omarmen.

Leef vanuit overvloed, neem eigen verantwoordelijkheid en weet dat het universum je zult geven wat je nodig hebt - omdat je het waard bent om nu te leven (het is je gegeven) – waren haar laatste woorden.

Greetz, 

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl