#150 - Wil je werken aan je relatie? Neem dan juist een tussentijdse break van elkaar!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

De meeste relatiecoaches zullen zeggen: ‘ga en blijf altijd met elkaar in gesprek’. Ik beweer juist het tegenovergestelde.

Bij steeds hevigere ruzies, wrok en oplopende onderhuidse spanningen, is het verstandig om tijdelijk – een week of drie – even elkaar niet meer te zien of te spreken. Ik heb het zelf ondervonden: het doet wonderen.

De meeste ruzies, irritaties of spanningen hebben zijn oorzaak in een gebrek aan persoonlijke vrijheid en bewegingsruimte. We zitten in onze huidige relatiepatronen teveel in elkaars energieveld, bemoeien teveel met elkaars leven en krijgen zo onvoldoende ruimte tot innerlijke zelfontplooiing.

We slapen in hetzelfde bed, we ontbijten altijd samen en als er kinderen zijn: zijn partners bijna altijd samen met de kinderen. Op deze wijze hebben partners geen enkele rust meer en zijn ze toegewezen op het creëren van drama en conflict – om zo de nodige ruimte te kunnen scheppen in hun leven.

Je zult merken dat als beide partners even weer op zichzelf zijn gekomen, dat er ook juist meer ruimte vrijkomt voor vergevingsgezindheid en dat ook de seksuele spanning weer tussen jullie is teruggekomen. Het is gewoon niet natuurlijk om altijd maar op elkaars lip te leven.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl