#42 - Zet je confrontatie met negativiteit om naar pure zuivere kracht en wordt nooit verslagen!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag wil ik het hebben over destructieve negativiteit. In onze samenleving word je voortdurend blootgesteld aan negativiteit. Allemaal ervaren we vaak of in minder mate negativiteit:

- Mensen die over alles klagen

- Negatieve berichtgeving in de media

- Die ene collega die het bloed onder nagels vandaan haalt

- Je hebt je baan verloren

- Je hebt weinig energie in je leven

- Je team staat op losse schroeven

- Enzovoort.........

Je kunt er werkelijk niet omheen.

Negativiteit is niets anders dan de fundamentele agressie om de dingen anders te willen zien dan dat ze momenteel zijn. Daarbij geven we alle schuld van de opgeroepen pijn aan de wereld - dat is destructieve negativiteit.

We willen er snel vanaf. 

We willen het vergeten of wegdrukken, maar we laten negativiteit vaak niet tot ons doordringen. We moeten dieper bij onszelf naar binnen gaan om deze negativiteit te aanschouwen, te onderzoeken en vooral de bijbehorende emoties te onderzoeken die de negativiteit oproepen.

Zijn er andere oorzaken te bedenken waarom je agressief bent? 

Niet alleen maar door dat rode stoplicht, maar wellicht zijn er andere onderliggende oorzaken? Wat voel je precies? Waar ben je eigenlijk boos over?

Negativiteit of agressie is op zichzelf niet slecht maar juist levendig, precies en reëel. Wanneer we dus de emoties toelaten en je er meer bewust van wordt, kun je negativiteit juist als iets positiefs zien:

Negativiteit kweekt spanning, wrijving, roddel en ontevredenheid, maar is ook erg accuraat, weloverwogen en diepzinnig. Helaas worden deze positieve effecten van negativiteit bij ons onderdrukt, aangezien wij loodzware interpretaties en beoordelingen erop plakken – we zijn aan het conceptualiseren. Daardoor komen we niet toe aan de positieve kant van negativiteit. 

We kunnen door onze opgeroepen concepten over negativiteit niet bij de werkelijke intelligentie van negativiteit komen. We doen daarom onrecht aan de prachtige kanten van negativiteit: onrecht aan de potentiële dubbele negativiteit die er bestaat.

Echte negativiteit is dus erg onthullend, scherp en accuraat. Het kan een heleboel energie kweken, wanneer we alleen helder qua geest zijn. Het kan ons de energie geven om verandering in ons leven te bewerkstelligen, om de dingen anders te doen. Daarvoor is pure zuivere kracht nodig. Onze geconceptualiseerde negativiteit - de enkele negatieve negativiteit - moet dus doorgesneden worden om de intellectuele oorspronkelijke negativiteit te laten herleven.

Wanneer je op deze wijze naar negativiteit kunt kijken, merk je dat negativiteit zuivere kracht wordt. Meditatie helpt om deze zuivere staat van geest te bereiken en de negativiteit dus als iets positiefs te kunnen zien.

We beschouwen negativiteit niet langer als iets goeds of slechts (non-dualisme), maar gebruiken de energie die eruit voorkomt voortdurend als bron van zuivere levenskracht zodat we nooit en dan ook nooit verslagen worden in een bepaalde situatie en daadwerkelijk verandering in onszelf en ons leven kunnen bewerkstelligen!

Greetz,

GuidoFox - Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer 

www.GuidoFox.nl