#183 - Is deze tijd nu een Kosmische Revolte? – René van Horen – Lezing – Rozenkruis – 16 november 2021 Den Haag

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Dit artikel is een korte samenvatting van de lezing is deze tijd nu een Kosmische Revolte?

We gaan van crisis naar crisis en de wereld verandert – mede door technische ingevingen – razendsnel: extern versnellen betekent intern juist (spiritueel) vertragen (autonome zelfsturing / innerlijke houvast behouden) – (Yin & Yang).

Keplers Supernova (SN 1604) was een supernova die in het jaar 1604 te zien was. Het is de laatste supernova uit het melkwegstelsel die met het blote oog toen was waar te nemen. Een supernova is het verschijnsel waarbij een ster op spectaculaire wijze explodeert.

Het was de tijd van de Late Renaissance (maniërisme), het begin van de Gouden Eeuw en de pestepidemie heerste (een omslag-/overgangsperiode/wedergeboorte) – na de donkere middeleeuwen.

In de geschriften van de Rozenkruisers uit 1614 t/m 1616 bleek dat ‘sterren ons iets konden leren’ en dat het een tijdsgewricht was van reiniging/correctie van zowel op maatschappelijk – als op individueel – niveau.

Deze supernova verscheen in het 13de sterrenbeeld ‘Slangendrager’ (Ophiuchus/Mercuriusstaf). De Slangendrager staat voor genezing/reiniging/correctie/ondersteuning van de mens.

Het restant van deze supernova blijkt NU na ruim 400 jaar onverminderd snel uit te dijen en daar zijn de wetenschappers nogal verbaasd over.

Volgens Max Heindel is deze tijd gerelateerd aan de spirituele evolutie van de mens en gaan we van stadia 3.5 langzaam doorstijgen naar 7 (eindpunt) (de zevenvoudige mens) – van de stoffelijke wereld naar de innerlijke geestelijke wereld.

We stappen uit onze psychologische slaaftoestand en worden door deze crisissen ‘wakker’: ‘er werd immers eerder voor ons gedacht’. We gaan toe naar een actievere/autonome geest naar uiteindelijk onze Oerliefde toe (transfiguratie / gedaantewisseling van Jezus Christus / hogere vibratie / innerlijk streven / nieuwe radiatie / etherische gestalte / ‘stappen uit het wiel van Samsara – geboorte en sterfte’).

De condities zijn NU optimaal voor persoonlijke transformatie!

Zie eveneens het artikel ontwaken in 5D-CONSCIOUSNESS (o.a. Het Aquarius-tijdperk): #161 - Van de 3de naar de 5de Spirituele Dimensie: Ontwaken in 5D-CONSCIOUSNESS - Hoe zit het NU echt?

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl