#188 - De Meest Basale – én Meest Vergeten – Life Coach-Vraag die er is! - Heb je een Goede (Werk)Dag gehad?

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Heb je een Goede Dag gehad?

We vergeten deze vraag aan onszelf te stellen: wanneer hebben we eigenlijk een Goede Dag?

En houden we dit ook bij?

Welke dagen verlopen mentaal heel goed en welke dagen verlopen minder goed?

Welke facetten zijn daarbij essentieel?

Wat zou er in een Goede Dag moeten zitten?

We zitten vaak in gedachte: veel geld verdienen en héél hard werken, maar deze vraag is zo ontzettend essentieel om het werk en ook het leven zelf langdurig en stimulerend ‘vol te kunnen houden’!

In mijn leven heeft deze vraag (onder andere) mij altijd beziggehouden: waarom loopt een bepaalde dag beter dan een andere dag? – met het besef dat mensen natuurlijk ook emotionele en mentale schommelingen (kunnen) hebben gedurende bepaalde weken/maanden!

Ik heb vooral onderzoek gedaan naar mijzelf – ‘Trial & Error’ – en dat betekent natuurlijk niet dat mijn energiebehoeftes één-op-één zijn over te plaatsen naar de behoeftes van een ander persoon, maar er is – denk ik – wel een bepaalde algemeen-toepasbare energetische lijn zichtbaar – die je kunt toepassen in de dagelijkse praktijk!

Heb je een Goede Dag gehad?

De meeste mensen zeggen uiteraard JA, maar kunnen wellicht nog niet weten wat een ECHTE (effectieve) Goede Dag kan zijn!

Hieronder zijn een aantal adviezen beschreven die mijns inziens voor een Goede Dag kunnen zorgen:

1. Maak elke dag 10 á 15 minuten – het liefst in de vroege ochtend – een gedeelte van je leef- en/of werkomgeving schoon: een schone omgeving is fijn om in te leven en te werken en de levensenergie is zo prettig. Daarbij ben je in de vroege ochtend in beweging en kan je je even mentaal – tijdens het schoonmaken – voorbereiden op de dag die komen gaat. Daarnaast is het grootste voordeel dat je altijd een schone omgeving hebt, en je voor je gevoel nooit schoon hoeft te maken – geen lange tijdspanne waar je tegenop hoeft te zitten. Bovendien geeft het je een goed gevoel als alles schoon is!

2. Mediteer tussen de 1 á 2 uur per dag: dit geeft ontspanning, mentale rust en helderheid van geest. Je wordt zo ontzettend rustig en relax en een bijkomend effect is dat je ook effectiever gaat slapen – en daardoor zo minder slaapuren nodig hebt!

3. Sport elke dag – het liefst in de ochtend – tussen de 30 á 40 minuten: dit zorgt ervoor dat je lichamelijk wakker wordt en je altijd fit voelt (en je ook zo af en toe lekker kan blijven snoepen). Het geeft altijd weer een goed gevoel als je thuiskomt van de sport!

4. Doe dagelijks je wandelroutine van ongeveer één uur á anderhalf uur. Dit kan in je pauze zijn van je werk of na je werk. Het is zeer belangrijk om te blijven wandelen, omdat deze beweging heel natuurlijk is en ontspannend en ook geestelijk heel gezond is!

5. Zorg voor sociale gesprekken tijdens de dag en het liefst ook met nieuwe mensen. Het aangaan van gesprekjes met nieuwe mensen stimuleert je geest, omdat je van elk nieuw mens iets kan leren. Daarbij zijn sociale gesprekjes gewoon heel leuk om te doen!

6. Lees en/of schrijf elke dag een beetje: ook hier geldt weer – elke dag wat nieuws leren of iets uiten/delen (op papier) geeft zin aan het leven en stimuleert wederom je geest en zo kan de geestelijke energie weer stromen!

7. Slaap minimaal 8 uur en sta direct op als je wakker bent (niet liggend in je bed je mobiel pakken en daarna weer in slaap dutten). Je lichaam heeft voldoende slaap gehad om op te kunnen staan.

8. Douche warm én koud af (Yin & Yang): zo laat je het bloed in je lichaam stromen en wordt je in ochtend goed wakker. In de avond mag ook alleen warm.

Ik denk als deze punten allemaal worden gedaan, dat je dan aardig in de buurt komt van de basis van een hele goede en efficiënte (werk)dag!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl