#199 - Oorlogspsychologie: waarom moeten al die gebouwen naar de grond?

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Wist je het nog in de kleuterklas? In de blokkenhoek?

Je was heel geconcentreerd bezig met het bouwen van een prachtige toren en toen deze af was genoot je er immens van, maar toen werden andere klasgenootjes jaloers en sloopten ze je toren of deed je het zelf – in alle hevigheid – om weer iets nieuws op te kunnen bouwen.

De gemiddelde spirituele leeftijd van volwassenen is 14 – in hun denken en gedrag (Osho), waardoor we deze exercitie mee kunnen nemen in de verklaring voor het ‘altijd maar platbombarderen van hele steden/gebieden in oorlogstijden’.

De woede komt eruit!

Het is eerst heel geconcentreerd bouwen en dan is er tijd voor chaos, voor iets nieuws. Het is een psychologisch verschijnsel waarom alles naar de grond MOET.

Mensen zijn onbewust, onbeheerst – vol met onderdrukte woedes en jaloezieën.

Deze collectieve optelsom leidt tot massale bombardementen, met weinig besef wat voor leed dit voor mensen betekent: de lange termijn haatgevoelens over en weer, negatieve psychologische effecten (PTSS) – en de tijd & kosten weer voor de wederopbouw!

Naast het demoraliseren van de plaatselijke bevolking en het leger – ‘waar doen we het nog allemaal nog voor’ – is dit ook een belangrijk psychologisch aspect om mee te nemen!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl