#215 - Los Eenzaamheid op door (onder andere) te Daten!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Dit artikel borduurt voort op het volgende artikel:

#185 - Verveling & Eenzaamheid: Hoe ga JIJ ze te lijf!

Het is een advies dat een gemiddelde Psycholoog of Life Coach je niet vaak zult geven: ga Daten als je je Eenzaam voelt!

De Psychische Voordelen van Daten:

1. Je leert veel nieuwe verschillende mensen kennen, waardoor elke keer weer nieuwe kennis tot je komt in de zin van de persoon/psyche als zijn of haar verhalen/achtergrond: elke dag iets nieuws leren schijnt eveneens bij te dragen aan geluk.

2. De flirt-, liefdes- en aanrakingsenergie stimuleren het brein en uiteraard het lichaam (serotonine, dopamine, oxytocine en endorfine), waardoor seksuele energie – als basisenergie voor ons bestaan/waar we uit geboren zijn – gaat stromen: dit heeft een positieve uitwerking op een verhoogd energieniveau en geluk.

3. Dit punt is gecorreleerd aan punt twee, maar je voelt je eveneens meer gewaardeerd in het leven als iemand tijd voor je vrijmaakt en zo aandacht aan je geeft. Dat is opzich al gelukmakend, zonder het besef te hebben dat je daar nu zo mee bezig bent.

4. Het samen buitenactiviteiten verrichten, het in beweging zijn en zo nieuwe plaatsen leren kennen – changing evironments – stimuleren wederom de geest, het lichaam en het gevoel van aliveness.

5. De meeste mensen gaan uit eenzaamheid zich aansluiten bij allemaal groepjes (naar concerten, drukke festivals, theaters, etc.) om zich daar minder eenzaam door te voelen en van waarde te kunnen zijn. Het psychische probleem is echter dat in groepsverband vaak het geestelijke niveau en de spirituele energielevels vrij laag zijn (of worden): 1-op-1 contact is meer diepgaand van aard en zijn vaak (meer) vrij van EGO-motieven. In groepsverband is er sprake van hiërarchie, haantjesgedrag, ons kent ons, sommige mensen weten het altijd beter (ergenissen), groepsdruk, strijd om seks, spanningen tussen nieuwkomers en mensen die al langer ‘lid’ zijn van de groep, etc. Ik zeg niet – niet groepen – maar balans is altijd het beste natuurlijk!

P.S. Ik ben vrij Vrijzinnig en Open-Minded ingesteld: dus ook gewoon daten binnen je Spirituele Open Relatie(s) als dat goed voelt ;) Alle positieve energie breng je uiteindelijk weer bij haar/hem of anderen terug!

Greetz,

GuidoFox PhD – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach (Certified)

www.GuidoFox.nl