#223 - Wees Afgrondelijk!: Een korte beschouwing van de scheppingskracht van Dr. Sid!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik heb zeer verheugd kennisgenomen van het nieuwe boek van de bekende filosoof Sid Lukkassen: Wees Afgrondelijk – Emancipatie van de ondeugd!

De heer Lukkassen neemt ons in zijn levenslustige creatieve scheppend-initiërend enthousiasme mee in zijn filosofische denkbeelden. Hij durft op afgrondelijke wijze te breken met conformisme én aan alles te durven twijfelen. Zijn autoriteitsgevoelens zijn in dit boek vrijwel nihil – tot de grond gezakt, waardoor niemands denkbeelden bij hem nog veilig zijn. Ego’s gestoeld op externe validaties maken plaats voor Nietzscheaanse creatieve zelfmanifestaties – met egoloze wedergeboortes, het doorgronden en verdwijnen van sentimentalistische drogredeneringen en introspectieve krachten tot gevolg.

Met de introspectieve afgrondelijkheid van de heer Lukkassen zal de heelheid van de persoon herstellen, zoals Plato dat in zijn bespiegelingen van de verheffing van de ziel verkondigde. De Nietzscheaanse wil tot macht is niets anders dan de wil tot zelfoverheersing, zelfrealisatie, zelfverwerkelijking, tot verheffing van de ziel, het ondergaan van goddelijke macht, om zo diezelfde heelheid van de persoon te kunnen herstellen – Osho had gelijk.

De levenslang lezende lerende heer Lukkassen neemt ons verder mee in de spanningsvelden tussen centralisme/globalisme/kosmopolitisme/caesarisme versus decentralisme/nationalisme/patriottisme/identitair bewustzijn, seksuele vrijheid & genot (atomisme) versus verheffende sublimatie/beschaving (Unwin/Freud) & duurzame romantische verbondenheid/hechting (Houellebecq), overheidsuitdijing versus de creatieve kracht van de (nog) bezittende (ondernemende) middenklasse – de nodige Rijnlanders met punctuele actie-ondernemende niet-vervreemdende vakmanschap (Mill) én conservatieve reactionaire primitieve natuurkrachten (Sade/Reich) versus civiliserende ‘deugbalstende’ invloeden op het menselijk handelen.

De heer Lukkassen wijst ons ook nog op de eeuwige Westerse religieuze schuld-slaven-slachttoffer-zondeval-invloed/moraal (cultuurmarxisme), die de emancipatie en de meester zelf-assertie als mens kunnen blokkeren (Marx & Feuerbach).

Zie ook: #171 - Leef als Rousseau’s wilde vrije mens: een korte samenvatting van de lezing ‘Sid Lukkassen #4. Filosofische lezingenserie over de democratie en haar media’

Idem: Books #158 / Avondland & Identity! (English)

Idem: Books #156 / Diversity, Identity & Culture Wars! (English)

Idem: Books #70 / Links & Rechts in Dialoog - Een Maatschappelijke en Spirituele Beschouwing!

Idem: Talks #1 / Sid met Willem en GuidoFox (Schrijver Social DayLove) over de Seksualiteit & Samenleving!

Greetz,

GuidoFox PhD – Evolve your Life!

mr. dr. drs. G.G. Vos

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl