#227 - De ‘Sigma Male’: De ‘Alpha Male’ in de overtreffende trap!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

De ‘Sigma Male’: het was voor mij ook een nieuw begrip/mensbeeld!

Ik schreef eerder al over de Homo Spiritus Ludens van Osho.

En hier over de zeven eigenschappen van de Alpha Male.

Het basisverschil van de Sigma Male en de Alpha Male is dat de Sigma Male zich geen zorgen maakt of hoeft te maken over ‘to be the most dominant in the social hierarchy of masculinity’, omdat hij alleen – als een rebel lonely wolf (introvert/silent, but social) – opereert: hij is zelfstandig, onafhankelijkheid, financieel succesvol en kan zo op zichzelf vertrouwen.

Hij leeft in zulke luxe (vrijheid) en aan overvloed aan vrouwen dat hij helemaal geen zin heeft om zich bezig te houden met de pikorde binnen de kleine groepsverbanden (small social circles): dat kost hem alleen maar energie. Hij is zo de traditionele Alpha Male – die het moet hebben van ego-agressief-dominant-gespeeld sociaal gedrag om hogerop te kunnen komen binnen deze verbanden/hiërarchieën – ontstegen.

De Sigma Male bewandelt zijn pad alleen, zonder al dat gedoe van de neurotic crowd. Hij is een avonturier, een reiziger – die telkens openstaat voor nieuwe ideeën, mensen en omgevingen (vrij(diepe)denker). Hij is zo emotioneel intelligent en welbespraakt geworden en heeft een goed luisterend vermogen gekregen.

Theodore Robert Beale – Sigma Males are:

‘The outsiders who don’t play the social game and manage to win at it anyhow’

Op het moment dat een Alpha Male in contact komt met een Sigma Male kan hij snel jaloers worden, omdat hij zoveel tijd en energie heeft geïnvesteerd in de groep zonder dat hij daar aan vrouwen en rijkdom zoveel meer op vooruit is gegaan dan de Sigma Male.

De Sigma Male is vrij, flexibel en kan op avontuur (om vrouwen te ontmoeten), terwijl de Alpha Male ‘vastzit’ in zijn groep (als hij vertrekt kan een concurrent zijn rol overnemen) en in ego-groepsvalidatie (van de aandacht van de leden van de groep).

De Sigma Male heeft daadwerkelijk zijn moed getoond om zich te ontdoen van crowd-conditioning door de groep te verlaten, terwijl de Alpha Male krampachtig vasthoudt aan zijn positie (vanwege de angst om deze te verliezen). De Sigma Male is zo mentaal sterk en qua zelfvertrouwen superieur, dat hij alleen kan overleven. Hij is vreedzaam, oprecht, liefdevol en heeft veel charisma, omdat hij niet in een mannelijk concurrentieveld hoeft te acteren.

De Sigma Male is de toekomst, aangezien we als mens steeds vrijer (seksueel/relationeel/werkverbanden), onafhankelijker en zelfstandiger worden. De traditionele Alpha Male met zijn groepje zal uiteindelijk uitsterven.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl