#234 - Verbeter je Relatie, Whatsapp minder!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik ben een natuurfilosoof: hoe dichter bij de natuur, hoe beter!

Al die communicatiemiddelen: hebben die ons nou zoveel meer gelukkiger gemaakt?

Ruzies bespreken, foto’s/video’s uitwisselen, langdradige (tijdrovende) teksten over en weer – alles wordt tegenwoordig gedeeld via Whatsapp.

Het grootste bezwaar dat ik hier wil bespreken is dat Whatsapp kan zorgen voor een onjuiste beeldvorming van het ‘geschrevene’, aangezien de fysieke uitdrukkingen van de wederpartij niet kunnen worden waargenomen. Je weet daarom niet genoeg wat er speelt bij de ander om de tekst zo goed mogelijk te kunnen interpreteren, terwijl er al allemaal aannames in je hoofd rondspelen over het ‘geschrevene’ en die hoeven natuurlijk niet te kloppen. Zelfs als diegene even niet terugappt, kunnen de alarmbellen al gaan rinkelen in het hoofd: wilt diegene me niet meer zien of is hij of zij nu boos?

Whatsapp kan dus voor nare situaties zorgen en relaties kunnen gespannen worden en zelfs erdoor worden verloren, omdat normaal iets in persoon uitspreken er vaak niet meer bij is: zo houdt men heerlijk emotionele afstand van elkaar.

Het doel van Whatsapp blijft mijns inziens: in het echt afspreken. Gebruik Whatsapp daarom voor dat doel en af en toe een lief kort berichtje mag natuurlijk wel ;)

Zo kan je relatie ook in het echte leven meer gaan floreren!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl