#248 - De Broer-en-Zus Relatie: Hoe breng je de spanning weer terug!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Help! De spreekwoordelijke klad komt in mijn relatie!

Dit betekent op een dieper niveau: de seksuele energie wordt leeggezogen uit de relatie

Een aantal aspecten kunnen behulpzaam zijn om deze dynamiek om te buigen:

1. Respect

Dit heeft te maken met grenzen aangeven. Een vrouw heeft van nature de neiging om de man te gaan opvoeden en dit gedrag kan het respect ‘voor de man als seksueel wezen’ laten afbrokkelen. Ik zie in de praktijk dat mannen het lastig vinden om bepaald gedrag van de partner te corrigeren uit angst om geen ruzies te krijgen. Aan de andere kant: een vrouw test haar man ook uit of hij in staat is om het gedrag van haar te kunnen corrigeren, of hij daar (nog steeds) sterk genoeg voor is (Deida/Test op blijvende Mannelijkheid). Dit is dus een wisselwerking tussen man en vrouw.

Ikzelf vind het bijvoorbeeld niet prettig als mijn vriendin zich telkens bemoeit met mijn bedrijf, of veelal ongevraagde adviezen geeft of altijd meegaat naar de gym (afstand: kom ik later op terug). Ik zal dus ook niet mijn mening ongevraagd geven over haar werkleven: ik luister vooral. Het gaat hier om het bewaken van grenzen qua gedrag en privélevenssferen om zo het respect voor elkaar te kunnen behouden. Dus durf het gedrag van je partner - eens in de zoveel tijd - te corrigeren als iets niet bevalt om zo je eigenwaarde te kunnen behouden.

2. Seks

Veel en vaak seks is belangrijk, maar het gaat hier ook om de variëteit (soms snel, soms langer of andere locaties, etc) om de sleur en de saaiheid eruit te halen. Een ander aspect is het aanraken: tijdens de etentjes of drankjes doen in een bar of tijdens boswandelingen. Een broer en zus raken elkaar niet op een seksuele wijze aan: een stel wel. Dus begin met haar handen en lichtjes over haar schouders om de seksuele spanning zo op te kunnen bouwen. En ook gewoon een oer-advies: heb ruige seks. Ga er vol in als man! Denk aan die grot waarin je hebt geleefd en je moest vechten voor je meid. Dit doet echt die broer-en-zus relatie teniet.

3. Afstand

Ik heb dit al even aangetikt: neem je vriendin niet mee naar de gym – ga niet samen sporten. Blijf lekker ook in mannengroepen trainen – dat is je ruimte en het opladen van mannelijke energie. Creëer dus afstanden waarin zij met haar vriendinnen naar de sauna kan en jij je ding kan doen. Dit zorgt weer voor een toename van de seksuele spanning. De meeste stellen die samen trainen in de gym zijn ECHTE broer-en-zus relaties (waar de vrouw al stiekem kijkt naar die gespierde alfaman).

4. Spontaniteit

Breng spontaniteit in je leven en doe vooral ook nieuwe dingen. Ga weekendjes weg, probeer nieuwe restaurantjes uit, pak een keer de trein ergens naar toe: doe eens gek! Boek spontaan een hotel en neem haar mee! Je wilt je relatie eigenlijk hebben zoals je haar in het begin ontmoette: dezelfde indruk achterlaten, zodat het niet een sleur en saai wordt.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life

Spiritual Deepening Coach

www.GuidoFox.nl