#298 - Het Joodse Volk: De Kanaries in de Kolenmijn & De Zondebok!

Hi GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Als het niet goed gaat met de Joden, gaat het meestal ook niet goed met de Wereld: ze zijn de Kanaries in de Kolenmijn – Het Eerste Alarmsignaal van het Geluid van de Kanarie bij Onraad in de Diepe Grotten van de Mijn

Ik heb me altijd van jongs af aan afgevraagd waarom Joden in de geschiedenis, maar ook in het heden zoveel hebben geleden en lijden – de Holocaust, de ambachtsgilden- en volwaardig burgerschap-uitsluitingen, het slavenbestaan onder de Farao van Egypte, het verkrijgen van de schuld van allerlei ziekten (pestepidemieën), theorieën en de moord op Jezus (pestepidemieën) en de Pogroms in het heden en verleden (middeleeuwen) wereldwijd.

Ik schreef eerder artikelen over het Zondebokmechanisme waarin duidelijk wordt dat – in de middelmatige matrix – iedere groep wel een zondebok nodig heeft om voort te kunnen bestaan (creëren van schijneenheid). Ik transponeer deze visie naar een geopolitieke sociale dynamiek waarin een land, een volk en/of een religie (het Jodendom) altijd als zondebok heeft gefunctioneerd en nog steeds functioneert. Sinds het jaar 1000 is deze dynamiek ontstaan, omdat het Christendom het Jodendom als een soort van afwijking zag. Volgens Osho zijn de Joden zodoende in een zondebok-mechanisme-dynamiek terechtgekomen, die maar moeilijk is te doorbreken: een verslavende lijdensdynamiek, die als een soort gewenning - helaas - is verworden: het is als een gepeste die op zijn nieuwe school weer wordt gepest.

Jaloezie is vaak één van de meest destructieve psychologische (bron)verschijnselen en kan vaak uitmonden in pesten, uitsluiting en daarna zelfs dehumanisering - het ontmenselijken van een volk/de mens/de gepeste. In lijn met Osho speelde dit een cruciale en leidende rol naar de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog – de vernietigingskampen en uiteindelijk zelfs de gaskamers. De Joden hadden gemeenschap, binding, goede scherpe belezen geesten, discipline & volharding, creatieve innovatieve vermogens (overleven door gilde-uitsluitingen), goede hoogwaardige banen, verdiencapaciteiten, lage criminaliteitscijfers en de mooiste vrouwen, waardoor de gemiddelde Duitser daar maar moeilijk mee om kon gaan. Hitler bracht de schijnredding aan de gemiddelde Duitser met het verhaal van het Arische überras.

Ik heb met verschillende Joodse vrouwen gedatet, maar nog nooit zulke vrouwen meegemaakt die zo zuiver, schoon, welbespraakt, scherpzinnig, gevat, humorvol, beleefd, licht, sensitief en bovenal aardig/betrokken waren als die anderen. Ook de sociale behulpzame omgang met andere mensen van Joodse afkomst verliep (studententijd) en verloopt vrij soepel en op straat kijken ze en voelen ze mijn positieve spirituele energie!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl