#301 - Whatsapp, Ghosting & Blokkeren: De Do & Don’ts!

Hi GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik schreef 2 eerdere blogs over – het gebruik van – Whatsapp:

1. Verbeter je Relatie, Whatsapp minder!

2. Maak je Whatsapp-lijst schoon en krijg zo meer rust in je hoofd!

Maar nu deze ;)

Eenvoudig lastige mannen van je afwimpelen?

Ruzie met je vriendinnen of vrienden? 

Geen zin meer in die claimerig-wordende vrouw waarmee je aan het daten was?

We Ghosten – het plotseling niet meer reageren op een persoon / negeren – en Blokkeren maar wat af op Whatsapp!

Lekker snel en makkelijk zul je denken, maar de mentale schade voor de andere persoon kan enorm zijn: diegene kan met grote twijfels, vragen & zelfvertrouwens-issues achterblijven.

Op welke wijze kunnen we (online) weer met elkaar omgaan, zodat het fatsoen weer terugkomt!

Het fenomeen Ghosting is mijns inziens zeer sociaal destructief (karma geladen) en vooral vrouwen hebben hier in het datingproces vaak 'een handje van' (8 jaar Datingcoach + Clients Experiences). Het beste is – en dat kost misschien even (emotionele) moeite – om als vrouw, als je niet meer geïnteresseerd bent in een man/jongen, om het volgende alternatief te sturen:

‘Ik vond het heel gezellig met je, maar ik voel dat het niets gaat worden. Ik wil je nog wel het beste wensen’

Op deze wijze schep je (snel) duidelijkheid in de situatie en weet de man waar hij aan toe is. Op het moment dat het gesprek alsnog negatief escaleert, is blokkeren altijd nog een laatste goede optie. Communiceer dus als vrouw direct, open en eerlijk (niet ervan uitgaan dat een man snapt wat je bedoelt doordat je niet meer reageert (indirecte communicatie)).

In het verleden blokkeerde ik niemand: dat vond ik zo erg om te doen, maar ik ben gekanteld.

Als het echt niet meer anders kan en ik heb alle opties al geprobeerd: verheldering gegeven over de situatie (afscheid dates), cliënten laten uitrazen, een persoon vertoont in het echt zeer destructief gedrag (dates), cliënten die alleen maar iets komen halen of ik word geghost, dan blokkeer ik tegenwoordig een persoon steeds vaker.

Je mag op een gegeven moment je grenzen aangeven en toxische energiestromen stopzetten en zo deze niet meer binnen hoeven te laten komen. Je mag jezelf in bescherming nemen, zodat je qua spirituele frequentie hoog blijft zitten en jij je energie zo weer kan vasthouden en geven aan de juiste mensen!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl