#308 - Relatiecoaching: Liefde & Respect binnen de Relatie!

Hi GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest ;)

Liefde ontstaat, liefde kan groeien, liefde kan tijdelijk verdwijnen, liefde kan weer opbloeien & kan in zijn geheel verdwijnen: niets kan zo – natuurlijk – stormachtig zijn als de liefdesrelatie.

Ik bemerk in mijn coachingpraktijk en eigen liefdesleven dat respect een ondergeschoven thema is binnen de relatiecoaching/relatietherapie. In vele gevallen: als respect voor elkaar verdwijnt, verdwijnt ook de liefde. Dit betekent dat respect – binnen de liefde – een vooruitgeschoven post is, een voorwaarde voor datgene.

Een vrouw wordt (kort gezegd / veelal) verliefd op een man vanwege zijn capaciteiten – het opkijken naar –, die hem respect opleveren.

Een man wordt (kort gezegd / veelal) verliefd op een vrouw vanwege haar schoonheid & sociale inlevingsvermogen, die haar respect opleveren.

De eerste indrukken, het proeven aan elkaar, de wittebroodsweken – komen voort uit het respect dat jullie voor elkaar in eerste instantie hebben.

De eerste fase, de romantische liefde, bloeit geleidelijk uit en gaat over naar de volgende – meer rationele – fase, waarin de eerste ergernissen ontstaan – en het respect sijpelt langzaam weg.

De man gaat wat minder sporten en komt wat aan en/of verliest zijn baan (respect verdwijnt).

De vrouw zoekt steeds meer toenadering tot vriendinnen en heeft zo weinig tijd voor de man.

De man stelt geen grenzen en/of vindt het moeilijk om grenzen te stellen en heeft geen richting in zijn leven.

De vrouw klaagt steen en been en de man weet zich geen raad.

Jullie hebben beiden een oververmoeid leven, waardoor een avondje uit er niet meer in zit en als het er wél in zit, zijn jullie beiden uitgeblust.

Respect binnen de liefdesrelatie betekent dat jullie beiden door het vuur voor elkaar moeten blijven gaan (nieuwe activiteiten ondernemen) en elkaar niet ‘for granted’ nemen.

Fit voor jezelf, is respectvol voor de partner.

Een gedreven levensvisie, is respectvol voor de partner.

Uitgerust zijn voor jullie avondje uit, is respectvol voor de partner.

Respect gaat voor de liefde uit!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl