#166 - De ander ‘destructief’ ‘overtesten’ binnen relaties: Wat te doen!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

In het vorige artikel Liefdesrelaties: De Vrouw zal De Man altijd blijven uittesten! De tests als man herkennen en hoe ermee om te gaan! is uitgebreid besproken dat vrouwen de man altijd zullen blijven uittesten binnen hun relaties. De vrouw kan zo de man (blijvend) testen op zijn intenties en geloofwaardigheid binnen de relatie.

Het komt echter met enige regelmaat binnen relaties voor dat de vrouw en/of de man de andere partner 'destructief' ‘overtest’ ('onzekerheidstestmechanisme'). Met ‘overtesten’ wordt bedoeld: de ander te extreem op de proef stellen, om zo de eigen onzekerheid te kunnen compenseren. De eigen onzekerheid wordt zo geprojecteerd binnen de relatie op de partner. 

Deze vorm van testen is destructief voor de relatie en dient te allen tijde vermeden te worden. Het is zaak om de partner - die deze testen uitvoert - te wijzen op zijn eigen onzekerheid, vaak zijn of haar minderwaardigheidscomplex - en de bijbehorende gepaard gaande onderliggende angst voor verlating. De partner zal uiteindelijk aan zichzelf moeten gaan werken (persoonlijke ontwikkeling) om de relatie meer liefdevol van aard te kunnen maken. 

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Leader & Life Coach

www.GuidoFox.nl