#72 - De Spirituele Staat van Zijn: wat is dat precies?

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag wil ik dieper de spiritualiteit induiken: wat is precies de Staat van Zijn?

De Staat van Zijn is een staat waarin je in contact staat met het Zijn, met de Bron, met de ‘Self’, met – zoals Osho het beschrijft – de Gouden Bloem of het Derde oog en ja, zelfs met God of Allah. Het zijn allemaal woorden voor hetzelfde.

Het is een diep punt dat gevonden kan worden aan de meest linkerkant van je rechterborst. Het duurt meestal jaren van meditatie en contemplatie en het begrijpen van spirituele gedragstheorieën voordat dit punt in een persoon kan worden gevonden en het zich geleidelijk opent. Dit laatste wordt 'spiritueel ontwaken' genoemd.

Je kunt dit punt bereiken door langdurig met je aandacht en geest (spiritual will) altijd daar te zijn, zodat het een vanzelfsprekendheid wordt. Het zal zich langzaam gaan ontwikkelen naar een breder gebied.

Het gebied zal warm worden en gloeien en je komt in een andere staat terecht. Personen uit mijn omgeving geven het ook aan: ‘met jou heb ik het gevoel dat ik in een andere staat verkeer’. Het vinden en vasthouden van dit punt is waanzinnig. Je komt in een heerlijke energie terecht, waarin alles moeiteloos stroomt en vanzelf lijkt te gaan (geen stress): je wilt voor eeuwig in deze staat blijven.

Alles wordt vredig en rustig om je heen en je lijkt de tijd te vergeten. De ruimte waarin je je begeeft wordt ook steeds onbelangrijker voor je, omdat je toch altijd in contact staat met het Zijn. Ze noemen dit in de spirituele literatuur ook wel ‘beyond time & space’ - het uitstijgen boven tijd en ruimte. 

Thanks for reading!

Greetz,

GuidoFox - Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl