​#115 - De Stabilisatie van het Spirituele Hart (Hridaya) en de navolgende Spirituele Opening van de Amrita Nadi – The River of Bliss Consciousness

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ongeveer een jaar lang heb ik gedisciplineerd gemediteerd en gecontempleerd op het Spirituele Hart (Hridaya) (2 cm rechts van de borstkast) en toen pas kwamen lichtjes de eerste vonken van het Zijn tevoorschijn: soms even een warme gloed en een verstillend innerlijk gevoel en daarna was het meestal snel weer weg.

De afgelopen weken heeft deze uitwerking van het Spirituele Hart zich gestabiliseerd – uitzonderlijk: normaal duurt dit meestal jaren. Volgens de spirituele literatuur betekent deze stabilisatie dat de identificatie met het lichaam en het ego is opgeheven en is ‘opgegaan’ in de heelheid van dit hart. Jij bent het lichaam en het ego niet meer – jij bent ‘alleen nog maar’ het Zijn, het Zelf – het Spirituele Hart.

Het Ascentie- / Verlichtingsproces verloopt (meestal) als volgt:

Als het Spirituele Hart (de Spirituele Motor) is gestabiliseerd en genoeg (energetisch) krachtig is geworden dan zoekt deze ontstane spirituele energie (kundalini) zijn weg via een S-vorm omhoog – uiteindelijk naar de kroonchakra (Sahasrara).

Deze S-lijn, die van rechts naar links over de breedte van de borst en via de hals en de zijkant van het achterhoofd naar de kroonchakra verloopt, wordt ook wel de Amrita-Nadi-Lijn genoemd: ‘The River of Bliss Consciousness’. Het is nu niet alleen maar het Spirituele Hart dat vonkt maar uiteindelijk deze gehele lijn. Het ontdekken van de Amrita Nadi is de laatste fase voordat Verlichting bij een persoon in werking zal treden: Whole Body Enlightenment - 700 CL.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl