#155 - False Belief/Zelfsabotage #1: ‘Ik heb geen Life Coach nodig, want ik kan alles al kwijt aan mijn vriendinnen en vrienden en ze geven mij ook vaak nog eens advies’

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik hoor het maar al te vaak: ‘Ik heb geen coaching nodig, want ik kan alles al kwijt aan mijn vriendinnen en vrienden en ze geven mij ook vaak nog eens advies’.

Je vriendinnen en vrienden zullen je nooit de echte waarheid over jou, je leven en je problemen vertellen, omdat ze je vaak niet willen kwetsen en je te vriend willen houden. Een advies van hen is dan zo ook vaak een zogenoemd ‘zacht’ advies, waar je niet zoveel mee kan.

Een goede coach zorgt voor zelfreflectie bij coachee en stelt diepzinnige vragen aan hem of haar – om diegene zo zelf na te laten denken over zijn keuzes in het leven. Het geven van een ‘koud’ advies is in de coachingswereld uit den boze.  

Deze houding ten aanzien van het 'niet-open staan voor coaching' is zo in wezen het weglopen voor jezelf (een dekmantel) - door geen objectieve expertise in te schakelen, die jou kan voorzien van een gedegen heldere spiegel.  

Wie echt vooruit wil gaan in zijn ontwikkeling, durft het avontuur met een coach – die veel mensenkennis, ervaring en confrontatieskills heeft  – aan te gaan!

Tot slot!

‘Everybody needs a coach’

Eric Schmidt – CEO Google

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl