#83 - Help mijn vriend is jaloers! Wat te doen?

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik word de laatste tijd steeds vaker geconfronteerd met de volgende vraag: mijn vriend is zo jaloers – wat moet ik nu eigenlijk eraan doen?

Allereerst over jaloezie:

Jaloezie is een uitingsvorm van angst en kalibreert op 100 CL – een destructief spiritueel energieveld.

Iemand is vaak jaloers omdat de ander krijgt wat diegene zelf niet krijgt: in dit geval is dat intieme aandacht van anderen.

Deze jaloerse gevoelens van de man gaan vaak gepaard met de angst om te verliezen – de angst om de vrouwelijke partner te zien vertrekken met een andere man. De jaloerse partner kan vervolgens een sterke mate van controlegedrag gaan vertonen, aangezien hij dus bang is om zijn partner te verliezen.

Een grote mate van onzekerheid kan een onderliggende factor zijn voor het gedrag van de jaloerse partner (minderwaardigheidscomplex). Vaak is jaloersheid dus gekoppeld aan achterliggende onzekerheid bij de partner – bijna mijns inziens zelfs één op één. Onzekere mensen worden daardoor sneller jaloers.

Volgens de spiritualiteit is jaloezie één van de meest destructieve gedragskenmerken en dient deze uitingsvorm dan ook zoveel mogelijk te worden bestreden. Dit is ten zeerste van belang, omdat het ontstane destructieve energieveld een volle en gemoedelijke liefdesstroom tussen de partners zal blokkeren. Bij geen actie zal de liefdesrelatie op ten duur als een kaars opbranden – met twee onzekere en emotioneel gewonde personen als gevolg.

Een aantal tips om de jaloezie tegen te gaan:

1) Maak het onderling bespreekbaar

2) Word niet boos op elkaar: boosheid zal de onzekerheid niet doen afnemen

3) Stel de vraag: waarom ben je zo jaloers?

4) Stel de vraag: wat is je relatiegeschiedenis – wat is daar voorgevallen? Is hij eerder verlaten geweest? (waar komt de onzekerheid en de jaloezie vandaan?)   

5) Stel je vriend gerust en geef hem vertrouwen (vertrouwen is de basis van een goede relatie)

6) Als die dit niet werkt: zeg hem dat dit gedrag heel onzeker overkomt en weinig helpt om de onderlinge liefdesband te versterken

7) Raad hem aan om aan zijn zelfvertrouwen te werken

8) Ultimum Remedium: dat het anders gewoon zo niet meer kan (duidelijke grenzen leren stellen als vrouw)

9) Als laatste: niet bang zijn om de relatie te verbreken: je hebt als vrouw altijd het recht om dit te doen (en dit niet per se zielig voor hem).

Bonustip: vrouwen denken vaak dat jaloers gedrag van mannen te maken heeft met ‘houden van’. Af en toe gezonde jaloersheid is echter wat anders dan stelselmatige jaloersheid. Deze vorm heeft werkelijk niets met liefde te maken, maar met een sterk dierlijke instinctieve drift – vaak een diepe evolutionaire reden door gebrek aan ander ‘voortplantingsmateriaal’. De man in kwestie leeft zo niet in overvloed maar in beperking aan vrouwen en daarom wordt hij zo snel jaloers. Ook hier ligt onzekerheid ten grondslag aan jaloezie.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl