#88 - In gesprek met Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag een uitwerking van het gesprek met Pete Hoekstra - ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland van 9 maart 2020 in Café Wildschut Amsterdam!

Een aantal belangrijke aspecten werden behandeld:

1) De heer Hoekstra maakt zich zorgen over de aanleg van het 5G-netwerk in Europa – dat mogelijk in handen komt van enkel één Chinese leverancier (lees: de Chinese overheid). Hij voorziet veiligheids- en privacy issues, die kunnen leiden tot ondermijning van de Westerse wereld.

Hij stelt voor om als Amerikanen en Europeanen de handen in één te slaan en eenzelfde soort netwerk gezamenlijk aan te bieden – om ook zo te kunnen voorkomen dat 6G / 7G / 8G / 9G / etc. in handen komt van de Chinese overheid.

2) De heer Hoekstra hamert op de 2%-norm voor het NATO-budget. Hij vertelt dat hij in Amerika tijdens de verkiezingen moest uitleggen aan de Amerikaanse bevolking dat het A) verstandig is om te voldoen aan de 2%-norm vanwege internationale veiligheid en B) dat de Amerikanen ook extra moeten bijdragen, aangezien sommige Europese landen deze afspraak niet nakomen. Dit maakt de zaak voor de Amerikanen extra wrang.

3) De heer Hoekstra stelt voor om niet alleen maar naar geldbedragen te kijken, maar ook naar inhoudelijke militaire bijdragen: waar is Nederland goed in en hoe kan Nederland de internationale gemeenschap van dienst zijn?

De heer Hoekstra somt op:

1) Cybercrime

2) Sub-Marines

3) Special (ground) Forces

4) Military Logistics

5) Internationale Missies en ‘bonding’ en ‘draagvlak’ met de bevolking

Nederland kan volgens hem in deze takken een goede bijdrage leveren aan NATO.

4) De bevrijding van West-Europa door (onder andere) de Amerikanen

Het zit de Amerikanen nog steeds diep dat zij – met behulp van de Canadezen – West-Europa hebben bevrijd van de Nazi’s en stellen daartegenover dat Europese landen nog steeds een bondgenoot zullen zijn op vooral de gebieden handel en internationale veiligheid: er zijn immers Amerikanen gestorven voor onze vrijheid. Een belangrijk perspectief om rekening mee te houden in de omgang met Amerikanen.

Thanks for reading!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl