#126 - Mannen en vrouwen opgelet! De meest essentiële behoeftes van een man en een vrouw binnen de liefdesrelatie! Zo word jij die onweerstaanbare partner!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag wil ik het graag hebben over de relationele behoeftes van een man en een vrouw binnen een liefdesrelatie. 

Aan de hand van het boek – ‘Wat wil Hij & Wat wil Zij’ – bouwen aan een onverwoestbaar huwelijk van Willard F. Harley – vat ik zijn bevindingen uit zijn bloeiende coachingpraktijk hieronder – met eveneens samengevoegd mijn eigen inzichten – samen.

‘Een lange termijn relatie is een complexe relatie, misschien wel de ingewikkeldste van alle relaties die we kennen’

En zo is het.

Het onderhouden van een liefdesrelatie is zeer moeilijk en daarom zijn er ook relatiecoaches die je kunnen ondersteunen bij dit complexe proces.

In dit artikel worden de vier meest essentiële behoeftes van de man en de vier meest essentiële behoeftes van de vrouw behandeld:

De vier relationele behoeftes van de man

1. Seksuele Bevrediging

Boem.

Raak.

Gelijk – zul je denken.

Mannen en Seks – en toch is het zo.

‘De doorsnee vrouw begrijpt niet hoezeer haar man behoefte heeft aan seks’

Wij mannen zijn zo geprogrammeerd dat wij waardering halen uit het feit dat wij ons kunnen voortplanten met een vrouw. Wij zijn zo – volgens de wetten van de natuur – ‘hard nodig’. Het hebben van regelmatige goede seks geeft ons zo zelfvertrouwen. Het is dus van belang dat de vrouw – net als de man – werkt aan haar of zijn seksuele ontwikkeling.

Bij vrouwen gaat echter seks vaak alleen samen met genegenheid – daar wordt later in dit artikel op teruggekomen –, terwijl bij mannen seks in het merendeel van de gevallen als zelfstandig ‘object’ wordt gezien.

Een verschil in ‘werking’ binnen de seksuele gemeenschap tussen een man en een vrouw is dat een vrouw na een orgasme of meerdere orgasmes nog een uur lang daarna een gevoel van opwinding kan ervaren, terwijl een man snel over zijn hoogtepunt heen is als hij heeft geëjaculeerd.

Een vrouw kan onterecht de navolgende afnemende seksuele interesse van hem gaan zien als een afwijzing dat de man niet meer van haar houdt. Het is dus het beste als de man de vrouw eerst één of meerdere orgasmes ‘bezorgd’, voordat hijzelf ejaculeert.

2. Kameraadschap

‘Hij heeft haar nodig als ontspannende speelkameraad’

Een gemiddelde man kan heel erg genieten van ontspanning en helemaal samen met zijn vriendin of vrouw.

- Samen golfen

- Samen wandelen

- Samen naar de sauna

- Samen tennissen

- Samen motorrijden

De man heeft dus een intrinsieke behoefte om met een partner samen te kunnen ontspannen. Deze behoefte komt bij de man op twee – naast zijn eerste seksuele behoefte.

Het komt vaak voor dat een vrouw binnen een relatie in het begin meegaat met de man – samen op de motor of ergens samen neerstrijken om heerlijk te gaan wandelen in de natuur – maar dat deze houding langzaamaan verdwijnt.

Het is van belang dat de vrouw op de hoogte is van zijn hevige wens tot ontspanning samen.

3. Een aantrekkelijk innerlijk en uiterlijk

Dit gaat vaak samen – een prachtig stralend uiterlijk met een mooi innerlijk.

Een man wil graag een vrouw die teder en zorgzaam voor hem is (zacht) en zichzelf goed verzorgd (sporten en kleding).  

Tederheid betekent ook dat de vrouw op zachte wijze hem toelaat in het nemen van initiatief. Dat vindt de man heel fijn als de vrouw ook volgzaam kan zijn en de controle eens uit handen kan geven.

‘Een aantrekkelijke vrouw wordt gemaakt, niet geboren’
‘Het is heel belangrijk voor je man dat je aantrekkelijk bent. Door voor je eigen lichaam te zorgen, zorg je in wezen voor je man’

Deze laatste is een belangrijke.

Je werkt ook voor elkaar.

Als jij je lichaam verwaarloost, betekent eigenlijk dat je niet zoveel geeft om je partner. Jouw lichaam is ook zijn lichaam, omdat je nou eenmaal met elkaar vrijt.

4. Bewondering

‘Hij heeft er behoefte aan dat ze trots op hem is’
‘Een man verwacht dat zijn vrouw zijn meest enthousiaste fan is (GV: in zijn persoon en werkzaamheden). Hij heeft daar behoefte aan. Haar steun geeft hem zelfvertrouwen en zorgt er meestal voor dat hij meer bereikt’

Dit is positieve aandacht en motivatie.

In het begin van de relatie is de vrouw nog vaak vol van bewondering over haar verovering, maar naarmate de tijd verstrijkt is die bewondering vaak weg – terwijl de man daar heel erg veel behoefte aan heeft.

Het is dus belangrijk als vrouw om positieve complimenten te blijven geven binnen de relatie.

De vier relationele behoeftes van de vrouw

1. Genegenheid

‘De doorsnee man begrijpt niet hoezeer dat zijn vrouw behoefte heeft aan genegenheid’
‘Genegenheid is het cement van een relatie’
‘Seks en genegenheid kunnen voor de vrouw niet zonder elkaar’
‘Seks begint voor de vrouw met genegenheid’

Genegenheid is essentieel voor de relatie.

Wees eens vriendelijk voor je vriendin of vrouw en neem haar mee uiteten en houdt de deur voor haar open en luister vooral naar haar.

Laat haar ook vrouwelijk voelen en raak haar eens aan – zonder gelijk de intentie te hebben tot seks.

‘In een buitenechtelijke relatie is het vrijwel altijd zo dat de vrouw haar minnaar onweerstaanbaar vindt, omdat hij haar de tederheid en vriendelijkheid toont die ze bij haar echtgenoot mist’

De heer Harley schrijft nog over de vicieuze cirkel:

‘Ik heb in de afgelopen jaren gezien dat niets zo’n verwoestend effect heeft op een huwelijk als een buitenechtelijke relatie. Triest genoeg, begint die meestal door een gebrek aan genegenheid (bij de vrouw) en een gebrek aan seks (bij de man). Het is een vicieuze cirkel. Zij ontvangt niet voldoende genegenheid en wijst daarom seks af. Hij krijgt niet genoeg seks en dus is tonen van genegenheid het laatste waar hij zin in heeft’

Het is dus van belang dat de man genegenheid blijft tonen en de vrouw haar best doet om de man seksueel te bevredigen (geldt ook wederzijds uiteraard).

2. Zich verbaal in alle vrijheid kunnen uiten naar hem toe

De tweede behoefte van een vrouw is conversatie.

De man moet in staat zijn om goed naar haar – met werkelijke interesse – te kunnen luisteren. De vrouw communiceert haar emoties via haar woorden en ze haalt ook plezier uit het praten zelf.

De vrouw kan haar gevoel van intimiteit met de man verliezen als zij haar verhaal niet kwijt kan aan hem.

‘Denk eraan dat de meeste vrouwen verliefd worden op mannen die tijd vrij maken om met haar te kunnen praten. Zij blijven ook verliefd op de man die deze behoeften blijft vervullen’

3. Eerlijkheid en Openheid

De vrouw verlangt naar eerlijkheid en openheid binnen de liefdesrelatie, omdat zij dan werkelijk pas de man kan vertrouwen en dit geeft haar ook een gevoel van veiligheid.

Bij gebrek aan vertrouwen:

‘In plaats van zich op hem te kunnen richten, voelt ze zich altijd uit balans; in plaats van met hem te groeien, groeit ze steeds verder bij hem vandaan’

De vrouw heeft diep de wens dat de man zijn werkelijke gevoelens tegenover haar uit, omdat ze zich anders niet kan inleven in hem en zo kan ze niet behulpzaam voor hem zijn. Het is dus aan te raden als man om eerlijk te zijn over je diepste gevoelens.

‘Wie niet eerlijk zegt waar hij of zij met zijn of haar gedachten zit, ontneemt zijn of haar partner de kans zich in de ander te verplaatsen. Het gevolg is dat zowel de man als de vrouw gefrustreerd raakt’

Een vrouw wil eerlijkheid binnen de relatie en ook naar haar toe (bijvoorbeeld: is mijn jurkje mooi?). Op het moment dat jij als man de waarheid verbloemt en je problemen wilt vermijden – omdat je anders haar pijn kan doen (en ze kan misschien de waarheid niet aan) – kan deze gedragsdynamiek funest zijn voor je relatie.

De waarheid zal zorgen dat de vrouw het gevoel heeft dat ze de controle heeft, en nu weet wat er veranderd moet worden. Dit geeft haar rust en vertrouwen. Vrouwen voelen immers haarfijn aan wat er tussen de regels wordt gezegd en wat er ‘achter de schermen’ gaande is.

Dus probeer maar niet te liegen tegenover je vrouw!

‘Als een man zijn vrouw de waarheid vertelt, bouwt hij aan haar emotionele stabiliteit’

De emotionele stabiliteit van je vrouw zal ook toenemen als de communiceert open en eerlijk verloopt.  

4. Toewijding aan het gezin

‘De ideale gang van zaken voor een vrouw is: trouwen met een man tegen wie ze kan opkijken en die ze kan respecteren, en vervolgens kinderen krijgen die opgroeien tot evenwichtige volwassenen die op hun vader lijken’
‘Een vrouw heeft behoefte aan een sterke familieband’

Het vrouwelijke is vaak van dichtbij en de man is in het merendeel van de gevallen van veraf (zorgen maken over een oorlog ergens ver weg).

De familie staat dus vaak voor het vrouwelijke centraal en zij heeft de behoefte dat de man haar behulpzaam is bij het ouderschap.  

‘Het ouderschap vraagt training – heel veel training’

En zo is.

Een familieleven is echt heel hard werken, maar het is goed dat jij als man nu beseft dat zij daar heel erg veel waarde aan hecht.

Alle belangrijke behoeftes zijn nu besproken!

Nu kan jij die onweerstaanbare partner worden!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl