#236 - Relatietherapie: is het relevant wat je de ander vertelt?

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Dit is een hele wezenlijke diepzinnige vraag: is het relevant wat je de ander vertelt?

We praten en praten maar en alles floept er zonder enig bewustzijn uit met alle consequenties van dien: staan we weleens stil bij wat we tegen de andere partner zeggen? En zo ja, is het gezegde dan zo ontzettend relevant?

De meeste relaties lopen stuk op het feit dat ‘woorden blijven hangen’: het zijn vaak de onzekerheden en angsten van de desbetreffende partner(s) die eruit komen. De negatieve spanning bouwt zich op in de relatie en eens in de zoveel tijd komt deze spanning eruit in de vorm van een enorme ruzie.

Een relatie is als een boom: ze kunnen stevige winden en stormen overleven, maar op een gegeven moment ‘krabbelt’ de boom niet meer op en de relatie eindigt (of krijgt door een lange rustpauze later weer een tweede kans).

Je wilt deze problematiek voor zijn door dingen A) bespreekbaar te maken, maar VOORAL B) voorafgaande - bewust te zijn met wat je de ander deelt en vertelt! Een relatie moet chill zijn, relax zijn, ongedwongen zijn en vooral luchtig zijn: easy going. De intrinsieke vuile was hang je maar buiten bij een therapeut of coach!

Ik wil je heus niet naar een robot-relatie brengen van alleen maar ja en nee, maar naar een relatie waar je ook best eens samen stil mag en kunt zijn en waar het RELEVANTE zo meer aandacht kan krijgen ;)

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl