#93 - Stap zo snel mogelijk uit de Slachtofferrol voor Echt Levensresultaat!

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Ik heb aardig wat mensen in mijn leven gesproken en je merkt het meteen: diegene externaliseert haar eigen ongeluk op de externe leefomgeving en creëert zo een innerlijk slachtofferbewustzijn met gepaarde aanklagerseffecten. 

Dit wordt binnen de spiritualiteit ook wel het victim/abuser-consciousness level genoemd. Het is een laag spiritueel deconstructief persoonlijk energieveld en de desbetreffende persoon blijft in dit veld en in het leven vaak ongelukkig, omdat een negatief karmaeen negatief karma schept.

Een belangrijk aspect bij mensen, die vaak hun eigen ongeluk of disfunctioneren in de maatschappij externaliseren, is dat ze de behoefte hebben om eigen slachtoffers te creëren. Een ander persoon of nabijgelegen groep in de samenleving wordt als ‘zielig’ bestempeld en op deze wijze kan het initiële slachtoffer behulpzaam zijn: een helperssyndroom wordt zo in het leven geschapen. 

Het aannemen van een slachtofferrol en het creëren van een helperssyndroom zijn vaak intergecorreleerd. Het helperssyndroom zorgt ervoor dat het initiële slachtoffer zich geen slachtoffer meer hoeft te voelen, omdat zo een nieuw slachtoffer tot stand komt.

Het probleem is dat de emotionele wonden van het initiële slachtoffer zo niet kunnen genezen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid blijft eveneens achterwege, waardoor zo een onderliggende kolkende negatieve stroom van ongenoegen langdurig onbedekt kan blijven. 

In een later stadium – als het gecreëerde slachtoffer geen slachtoffer meer is en er geen nieuw slachtoffer kan worden gevonden en het ‘afdekproces’ van de emotionele wonden en het eigen ongeluk zo niet meer kan plaatsvinden – kan dit tot langdurige problematische psychische klachten leiden bij het initiële slachtoffer.

De enige oplossing is: stel jezelf – en helemaal jezelf en ook niemand anders (ook niet de maatschappelijke instituties) – verantwoordelijk voor het welzijn van jezelf en jouw leven. Op deze wijze kan werkelijke verdere ontplooiing in het leven worden gebracht en dat heeft een positief effect op de mentale en fysieke gesteldheid.

Jij creëert zo je eigen werkelijkheid met goed gedrag en zo komt al het geluk naar je toe!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl