#116 - ​The Three Stations of the Heart within the Amrita-Nadi-line – The River of Bliss Consciousness

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Vandaag duiken we weer dieper de spiritualiteit in!

Een relatief kort artikel dit keer, maar zeker daardoor niet onbelangrijk.

In het vorige artikel De Stabilisatie van het Spirituele Hart (hridaya) en de navolgende Spirituele Opening van de Amrita Nadi – The River of Bliss Consciousness staat beschreven wat precies het Spirituele Hart (hridaya) en de Amrita Nadi-lijn is. 

In dit artikel wordt ingegaan uit welke drie spirituele harten de horizontale Amrita Nadi-lijn bestaat (Heart Stations). Deze drie harten op rij worden ook wel de horizontale lijn van de Amrita Nadi-lijn genoemd – de S-curve naar de Sahasrara (kroonchakra). Deze harten bevinden zich alle drie in de hartregio van ons lichaam: aan de linkerkant, in het midden en aan de rechterkant.

Het rechterhart is ons Spirituele Hart. Het is het startpunt van Verlichting. Deze ‘motor’ (the foot of the organ of Devine Self-Realization moet sterk en krachtig zijn en vol zitten met spirituele brandstof (door meditatieve/contemplatieve aandacht aan dit hart te geven), zodat de spirituele energie zich via de overige twee harten naar ons Sahasrara kan bewegen.

Het middenhart is ons diepe en qua oppervlakte het grootste hart. Het duurt een tijd voordat dit hart ‘aan’ is, maar geeft wel het meest extatische gevoel van alle drie de harten. Het hartgebied van dit hart wordt ook wel de ‘hart-chakra’ genoemd.

Het linkerhart in ons is verbonden met ons lichaam – de beleving van ons lichaam en dus ook met ons organische hart. Het linkerhart is daarom ook minder ‘extatisch geladen’ dan de andere twee harten ernaast.

Het is van belang om te beseffen dat onze Spirituele Mind er verantwoordelijk voor is dat deze harten kunnen worden geopend en dat de spirituele energie daar ook kan blijven. Het blijft zo altijd een samenwerking tussen lichaam (harten) en geest (verstand)!

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Life Coach

www.GuidoFox.nl