#74 - Van de Spirituele Intentional Doingness-fase naar de Spirituele Contemplative-fase

Hai GuidoFox hier! Gaaf dat je dit artikel leest!

Dit is een belangrijke spirituele observatie.

De meeste mensen komen in FLOW of denken in FLOW te komen door tijdsdruk (extrinsiek of intrinsiek ingegeven) en zo met een hoge intensiteit de werkzaamheden te verrichten. Op deze handelswijze wordt een persoon ‘uit zijn verstand gehaald’: hij hoeft alleen nog maar na te denken aan de activiteit die hij onderneemt – de rest van de gedachten valt zo weg.

Het zijn dan ook vaak de hele intelligente mensen die de Intentional Doingness-fase opzoeken: het brein wil eigenlijk diep van binnen kalmte en rust en gebruikt daarvoor interne – en wellicht ook mogelijke externe – strijd- en conflictmechanismen (stress en grenzen opzoeken). De Intentional Doingness-fase kan voor een aantal dagen werken, maar niet voor de langer termijn: een burn-out kan volgen.

De mens wil eigenlijk diep van binnen naar een andere fase: de Contemplative-fase. Het is een fase waarin de mens voor lange duur met aandacht kan werken – zonder stresserende bijverschijnselen. Deze fase is enkel te bereiken door gevorderde beoefenaars van de Zijns-techniek.

Focus met al je werkzaamheden die je doet op je hart-chakra, waardoor dit gebied zich op termijn zal ontwikkelen en warm zal gaan worden (gloeien). Op dat moment worden de gedachten minder en gaan de hersenen efficiënt voor je werken en laat jij je niet meer leiden door je gedachten. Zo komt een persoon pas in werkelijke FLOW.

Het kan gebeuren dat een persoon denkt dat hij de werkzaamheden minder snel afrondt, maar dat is schijn: het werk wordt secuurder en slordigheidsfouten zullen afnemen. Dit is uiteindelijk tijdsefficiënt.

Greetz,

GuidoFox – Evolve your Life!

Spiritual Teacher, Life Coach and Political Influencer

www.GuidoFox.nl